NBA 3-on-3: Milestones

Door

3on3

We zijn na bijna een kwart van het seizoen allemaal alweer een beetje gewend aan de NBA. De sleur komt er een beetje in en dus komen een hele hoop randzaken naar boven. Tijd dus voor een nieuwe 3-on-3 om het daar over te hebben. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: Milestones.

New Orleans Pelicans v Memphis Grizzlies

1. Gaat Anthony Davis de eerste speler ooit worden die de NBA aanvoert in zowel blocks als steals?

Mike Tibbert (MT): Wat blocks betreft is Davis op eenzame hoogte. Qua steals liggen Millsap, John Wall, Chris Paul en Corey Brewer op dit moment nog voor en ik zie hem die dit seizoen nog niet voorbij gaan. Maar A.D. heeft hele snelle handen voor een big guy. In de toekomst sluit ik niks uit.

Erik de Heuvel (EH): De concurrentie wat betreft de steals is wel hevig en Chris Paul en/of John Wall zullen gemiddeld meer steals pakken dan Davis normaal doet. Qua blocks zie ik geen bedreiging. Hibbert achtervolgt Davis, maar ik geloof niet dat Hibbert zijn vorm vast kan houden.

Vincent van Genechten (VG): De Brow toont zich steeds meer een legende in wording. Ik vergelijk hem meestal met Kevin Garnett vanwege zijn postuur, maar ook met Hakeem Olajuwon toont hij gelijkenissen. Vooral dan vanwege zijn steals, waar hij als big man ultiem goed in is. Leader in blocks zal wel lukken, steals zie ik niet gebeuren. Onder andere John Wall en Chris Paul zullen hem voor zijn.

2014 NBA Finals - Game Five

2. Welke huidige NBA-coach sluit zijn carrière af met de meeste kampioenschappen?

EH: Erik Spoelstra, iedereen verwachtte dat Miami het dit jaar moeilijk ging krijgen zonder LeBron James. Toch loopt het niet verkeerd bij de Heat en dat komt mede door Spoelstra. Twee titels zijn al binnen en verder is hij met zijn 44 jaar jong genoeg om nog 20 jaar door te gaan. Nog meer titels zijn onderweg.

VG: Dat lijkt me ongetwijfeld Gregg Popovich (vijf titels) te zijn, maar ik heb altijd veel vertrouwen gehad in Rick Carlisle. Die gaat altijd een goed team onder zich krijgen eens zijn job in Dallas erop zit. Dus geef mij maar Rick.

MT: Die grijze man met die baard bij San Antonio. Tenzij die grijze man met die baard bij New York besluit zelf weer te gaan coachen.

mjkobe

3. Op welke plaats eindigt Kobe Bryant uiteindelijk op de All Time topscorerslijst?

VG: Kobe eindigt op plek drie, voor Michael Jordan. Dat is het doel van Bryant en vanaf dan zie ik hem zachtjes aan richting pensioen gaan. Nog 4000 punten extra scoren om Karl Malone te bereiken, is onbegonnen werk. Ja, zelfs voor Kobe.

MT: Ik denk dat de Mamba zal blijven sidderen tot hij Abdul-Jabbar voorbij is. Als Kobe blijft scoren als nu (26,6 ppg) en fit blijft is hij ver voor het einde van seizoen 2016-2017 Karl Malone voorbij en zal hij het seizoen erop bovenaan de lijst staan. Maar fit blijven zal de grootste uitdaging zijn.

EH: Derde. Hij zal MJ binnenkort voorbij gaan en daarna wordt het een hele zware taak om Karl Malone en Kareem Abdul-Jabbar voorbij te komen. Als hij de komende jaren nog een uitstekende vorm en egoïsme behoudt is het overigens nog wel mogelijk.

Foto’s: Getty Images.

Ook leuk om te lezen