NBA 3-on-3: Kerst in huize Josh Smith

Door

3on3

Als donderslag bij heldere hemel, werd Josh Smith afgelopen maandag ontslagen door zijn club, de Detroit Pistons. Derhalve hoeft Smith zich niet te focussen op de wedstrijden met kerst, maar moet hij zich op maken voor een belangrijkere vraag: waar gaat hij zijn carrière vervolgen?

Detroit Pistons v Houston Rockets

1. Welke club wordt de nieuwe werkgever van Josh Smith?

Jelle Grunstra (JG): Ik denk dat de wanhopige teams wel zitten te wachten op de diensten van Josh Smith. Denk hierbij aan de Lakers (stille hoop op toch nog de play-offs), de Knicks (idem dito) of de Pelicans (Anthony Davis kan het niet alleen). Maar het meest logische is een play-off team dat opzoek is naar versterking in de breedte (Rockets of de Mavericks).

Hendrik Brands (HB): De Sacramento Kings hebben altijd al interesse gehad in Smith, maar de Rockets zijn de grootste kanshebber. Wat minder prominent zullen de Clippers en Lakers ook wel een poging wagen, maar uiteindelijk hij gaat naar Houston.

Marco Post (MP): Na de projecten Greg Oden en Michael Beasley is het drie keer scheepsrecht voor de Miami Heat. En met de blessures van Chris Bosh en Josh McRoberts in het achterhoofd is de komst van Josh Smith niet eens het slechtste idee van de wereld.

Los Angeles Clippers v Charlotte Hornets

2. Welke NBA-ster is de volgende die door zijn werkgever bij het grofvuil wordt gezet?

MP: Deron Williams. Na zijn Jazz-periode heeft hij nooit weten te overtuigen in Brooklyn.

JG: Kijk niet raar op wanneer Lance Stephenson de bons krijgt van Charlotte. Al na drie maanden lijkt het huwelijk tussen hem en de Hornets gedoemd te mislukken. Laten we hopen van niet, maar Lance is op weg om één van de meest overschatte spelers van de NBA te worden.

HB:  Natuurlijk zal Lance Stephenson genoemd worden, maar vindt maar eens een team wat nu een goed bod kan neerleggen. De Phoenix Suns willen misschien wel Goran Dragic op de markt brengen. Hij is een goede speler, dus mocht Phoenix hem verhandelen, dan moet het een win-win situatie worden voor speler en club (Lakers?). Dion Waiters zal tevens vertrekken bij de Cavaliers. Hij werd al vaker met een vertrek in verband gebracht, en ik verwacht nu ook dat hij Cleveland spoedig zal verlaten.

Detroit Pistons v Miami Heat

3. Wat vraagt Josh Smith voor Kerstmis?

HB: Hij doet er verstandig aan, om te wachten tot na kerst,  om zo een goede keuze te maken. Daarom vraagt Smith aan de Kerstman om een kop met verstand, zodat hij een goede keuze maakt bij welk team hij zal tekenen. En nee dat is niet Sacramento, maar als hij slim is Houston. Naast Howard, en met Harden zullen ze heel sterk worden!

MP: Een knapperend vuurtje, vriend Rajon Rondo en het spel Connect Four.

JG: Josh Smith vraagt voor kerst een grote zakdoek. Zodoende kan hij even hard uithuilen en dan daarna nog wat maken van zijn carrière. Het zou zo zonde zijn als hij op zijn 29ste geen toekomst meer heeft in de NBA.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen