NBA 2K15 gepresenteerd in Madrid

Door

hardendavis

Vorig jaar overtrof 2K Sports alle verwachtingen met hun franchise spel NBA 2K voor de Next-Gen consoles. Dit jaar gaan ze verder met hun verovering van de games-wereld. In Madrid werd afgelopen vrijdag NBA 2K15 gepresenteerd aan de internationale pers, waar SportAmerika bij aanwezig was. Volgens velen wordt dit spel gezien als het beste basketball game ooit. Wij mochten het in ieder geval zien en ook uittesten.

Het eerst wat opvalt bij NBA 2K15 is de grafische verbetering. Vorig jaar was die al op en top, maar 2K heeft de lat hoger gelegd voor zichzelf. De animaties zijn beter en het ziet er allemaal wat realistischer uit. Elke speler is door Virtual Concepts gescand van top tot teen. Daarbij zijn ook de gezichtsuitdrukkingen nagebootst, verwacht dus bijvoorbeeld niet een lachende Kevin Garnett op het veld. De fans in de arena’s worden ook meer bij het spel betrokken. Waar je in het verleden fans continu dezelfde beweging zag maken als een robot, is het nu stukken beter. Een leuke toevoeging, is dat de fans het stadion voor de laatste buzzer verlaten als de thuisploeg zwaar achterstaat.

Wild Thing
Natuurlijk zitten er ook schoonheidsfouten in het spel die er de komende jaren wel uit worden gehaald. Spelers met lange haren of een bos krullen, zoals Anderson Varejao, zien er af en toe vreemd uit. Gelukkig voor 2K zijn er niet zoveel spelers met zo’n bos haar die in de NBA actief zijn. Daarnaast was het tijdens het testen niet mogelijk om een snelle inbounds pass te geven als de tegenstander net heeft gescoord. De camera zoomt in op de speler die heeft gescoord, terwijl hij terug loopt om te verdedigen. Daarmee haal je de snelheid ook uit het spel. Het volledige spel is nog niet af, dus het kan zijn dat het er nog uitgehaald zal worden.

Een van de nieuwe toevoegingen in het spel is onder andere Shaquille O’Neal. Je kunt natuurlijk met hem spelen op het veld, maar je hoort hem voor de wedstrijd ook als analist met TNT-presentator Ernie Johnson. Op hun eigen manier analyseren ze het duel en zijn ze een belangrijk onderdeel van NBA 2K15.

James Harden en Anthony Davis
Madrid was natuurlijk de beste locatie om het spel te presenteren, aangezien veel journalisten al aanwezig zijn in het land voor het WK basketball. Daarnaast was er in een oude Spaanse bioscoop een heuse NBA House, waar fans op de foto konden met NBA legendes, een balletje konden gooien en zelfs de NBA Finals trofee van dichtbij zien. 2K nodigde twee spelers uit om bij de presentatie aanwezig te zijn. James Harden (Houston Rockets) en Anthony Davis (New Orleans Pelicans) kwamen tussen de trainingen van Team USA naar de presentatie om hun ervaringen te delen. Het was de bedoeling dat coveratleet Kevin Durant zou komen, maar die had zich ook al afgemeld voor Team USA. Aan Harden en Davis de taak om te laten zien wie de beste gamer was.

In het spel kun je beide spelers ook in een team zetten, met daarbij ook nog Larry Bird en Michael Jordan. Dat liet senior producer Rob Jones zien tijdens een korte trailer.

Rob Jones
Tegenover SportAmerika liet Jones weten uit te kijken naar de release van het spel. “De fans zullen er echt van gaan houden. Dan heb ik het niet alleen over NBA-fans, maar echt iedereen. Het spel is namelijk makkelijker gemaakt voor de beginnende gamer die nooit een NBA 2K-spel heeft gespeeld. Met de uitgebreide tutorial, de gameplay en de analyses van Shaq is er voor iedereen wel wat”, aldus de senior Producer van 2K. Het spel is dit jaar uitgebreid met nieuwe Euroleague teams. In totaal kun je uit 25 Europese teams kiezen, waaronder Alba Berlin, Real Madrid en Olympiacos. Jones hoopt dat het er meer zullen zijn in de toekomst “Elk jaar hopen we nieuwe teams aan het spel toe te voegen en de Euroleague is daarnaast steeds populairder aan het worden.”

Het spel komt op 10 oktober uit in Nederland en België. Tegen die tijd zullen er meer functies worden aangekondigd. Menig NBA-fans kunnen, zeker met de drukke NBA zomer, niet wachten op de release van het spel.

Screenshots: 2K Sports
Foto’s: Anouar Amrani

6 Reacties
 1. Bahadir 6 jaar ago

  Kan bijna niet wachten om te spelen met mijn favoriete speler: Carlos Arroyo. 🙂

 2. Tom 6 jaar ago

  De pre-order voor ps4 is binnen! MyTeam heeft veel upgrades gekregen. Nog meer ps4 nba 2k spelers aanwezig?

 3. Lennart 6 jaar ago

  Besteld voor Xbox One!

 4. Anouar Amrani 6 jaar ago

  Het spel ziet er echt vet uit hoor. MyGM, MyTEAM, allemaal cool stuff! PS4, XBOX One en de PC versie zullen hetzelfde zijn. Voor de PS3 en XBOX 360 zullen er minder nieuwe functies zijn.

 5. Johan Brinkel 6 jaar ago

  10 oktober staat genoteerd! Kan niet wachten om hem op mijn PS4 te spelen!

 6. Tom 6 jaar ago

  Mochten Ps4-ers willen team-up-en, mijn psn account is RealDutchCheese
  ^^

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen