NBA 2013-2014 preview: Los Angeles Lakers

Door

SPORTS SPECTACULAR & KVBFF PRESENT: KOBE UP CLOSE Hosted By Jimmy KimmelOndanks de levensgrote billboards in de Los Angeles koos Dwight Howard ervoor om zijn loopbaan verder te zetten in Houston. Kobe Bryant zwaait nu weer alleen met de scepter bij de Lakers en als het aan The Black Mamba ligt keert hij zo snel mogelijk terug van zijn achillespeesblessure. Voorlopig moeten de fans het doen met Nick ‘Swaggy P’ Young.

Afgelopen seizoen

Het seizoen 2012-2013 had veel weg van dat uit 2004 toen de Lakers zowel Karl Malone als Gary Payton naar Tinseltown haalden. Net zoals in 2004 werd het kampioenschap niet gehaald, terwijl de Lakers voorafgaande aan het seizoen als kanshebbers werden gezien. Bryant, Dwight Howard, Pau Gasol en een fitte Steve Nash? De Lakers zouden wel even een aanval plegen op de titelverdediger uit Miami.

Al na vijf wedstrijden moest coach Mike Brown vertrekken. Mike D’Antoni was zijn vervanger en nam zijn snelle spelopvatting zonder een echte center mee. Howard was daar niet blij mee. Daarnaast kampten de Lakers het gehele seizoen met blessures. Niemand had gedacht dat ook de onverwoestbare Bryant eraan moest geloven:

En ondanks alle tegenslagen was er één man die nooit de moed liet zakken. De beste twaalfde man in de NBA: Robert Sacre.

sacre_original

Spelerswijzigingen

Howard en Metta World Peace vertrokken naar respectievelijk Houston en New York. Chris Kaman werd gehaald om de centerpositie op te vullen. De Duitse veteraan beschikt over een goede pass en zou weleens een goed tandem kunnen vormen met Gasol. Nick Young, Wesley Johnson en Xavier Henry zijn als wingspelers binnen gehaald. Vooral Henry, ex-Memphis Grizzlies, maakt indruk in de voorbereiding.

De Lakers kozen in de NBA Draft big man Ryan Kelly van de universiteit van Duke. Een power forward met een goed schot van afstand. Ook keerde The California Kid, Jordan Farmar, terug bij zijn geliefde club uit Los Angeles.

Verwachtingen

Coach Mike D’Antoni heeft gezegd dat hij komend seizoen de nadruk meer op de verdediging gaat leggen. Gasol keert terug op zijn favoriete centerpositie, maar alles valt of staat met wanneer en hoe Bryant terugkeert in de line-up. Een kampioenschap zit er met deze selectie niet in, maar stiekem een achtste plaats in de Western Conference behoort tot de mogelijkheden. Dan moeten Gasol en Nash fit blijven, Bryant eerder dan verwacht terugkeren en zullen de Lakers hulp moeten krijgen van Kaman, Johnson en/of Young.

NBA 2013-2014 preview30. Orlando Magic / 29. Charlotte Bobcats / 28. Cleveland Cavaliers / 27. Phoenix Suns / 26. New Orleans Pelicans / 25. Sacramento Kings / 24. Washington Wizards / 23. Detroit Pistons / 22. Minnesota Timberwolves / 21. Portland Trail Blazers / 20. Philadelphia 76ers / 19. Toronto Raptors / 18. Dallas Mavericks / 17. Utah Jazz / 16. Milwaukee Bucks / 15. Boston Celtics / 14. Chicago Bulls / 13. New York Knicks

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Niels 7 jaar ago

    What about onze Nederlander, gadzurdic, daar ben ik echt benieuwd naar..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen