Nationals winnen door ‘web gem’ Bernadina

Door


Roger Bernadina was gisteren de held van de avond. Dankzij zijn vangbal in de gelijkmakende 12e inning wonnen de Washington Nationals met 2-3 van de Houston Astros.

De Nats staan nu vier wedstrijden voor op de Atlanta Braves in de National League East.

Vangbal
Met twee uit en honklopers op het eerste en tweede honk slaat Astros’ eerste honkman Brett Wallace de bal diep in het links-middenveld. Beide honklopers beginnen met rennen, en Roger ook. Als Bernadina de bal vangt is het over, maar als hij er niet bij kan dan wint Houston.

Terwijl de Nationals outfielder rent krijgt hij advies van reliever Stammen die vlak achter het hek staat. ‘Er is ruimte, je hebt ruimte!’ Bernadina springt, vangt en knalt hard tegen de muur in de hoek. Even is hij uit het beeld van de camera’s. Met een enorme grijns op zijn gezicht kruipt hij weg bij het hek. Hij heeft de bal.

Roger Bernadina’s catch:

The Shark
Roger Bernadina staat bekend om zijn snelheid en om het duiken naar de bal. De fans van de Nationals noemen hem daarom ook liefkozend ‘The Shark’. Er is zelfs een fansite voor hem, Sharkadina.com. De lange Antilliaan speelt al jaren lang bij de Nationals franchise, waar hij als bankzitter af en toe zijn kwaliteiten kan laten zien.

Ondanks de zware concurrentie van bijvoorbeeld supertalent Bryce Harper komt hij steeds meer aan spelen toe. En niet onverdienstelijk, want The Shark maakt de ene na de andere prachtige vangbal in het outfield en ook zijn snelheid komt goed van pas op de honken.

(en let op de vele referenties naar ‘The Shark’ in de video, bijvoorbeeld Mike Morse die de ‘hapbewegingen’ maakt die bij Bernadina’s bijnaam horen)

Web gems
Naast de normale honkbalcompetitie is er ook een andere wedstrijd gaande in MLB. De beste defensieve actie van het jaar, de Web Gem. Al 38 dagen lang staat SportAmerika The Magazine coverboy Mike Trout boven aan het lijstje met zijn ongelooflijke vangbal waar hij bijna hoger dan het homerunhek springt.

Tot vandaag was er geen enkele andere concurrentie voor Trout dan Trout zelf. Maar volgens kenners maakt de actie van Roger Bernadina kans om de nieuwe Web Gem te worden. Niet alleen omdat het een prachtige vangbal was, maar vooral het moment waarop Bernadina met gevaar voor zijn hele lichaam naar de bal duikt.

Mike Trouts Web Gem:

Dit bericht is geschreven door Jop Strick.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen