Nationals voorzien leidersrol voor Buehrle

Door

Over belangstelling heeft Mark Buehrle niet te klagen. Naast de Florida Marlins hebben ook de Washington Nationals inmiddels interesse getoond in de ervaren pitcher.

In de hoofdstad hebben ze een duidelijke rol voor ogen voor de linkshandige routinier. De franchise zoekt een werper die vooral de jonge collega’s onder z’n hoede kan nemen, een goede leermeester moet zijn. De Nats zien in Buehrle de ideale kandidaat zonder dat zelf kenbaar te willen maken. Vertegenwoordigers van de club zouden maandag een bezoek aan de man hebben gebracht, die tot nu toe alleen voor de Chicago White Sox uitkwam.

,,We zoeken een leiderstype en tegelijkertijd een type dat veel innings kan gooien”, aldus general manager Mike Rizzo van de Washington Nationals. Zonder namen te noemen, is duidelijk dat Buehrle binnen dat profiel past. De lefty is al twaalf jaar actief in The Big Show. Hij is gepokt en gemazeld en bewijst keer op keer lang mee te kunnen gaan. Al elf jaar op rij heet hij 201 innings of meer gegooid in een seizoen.

,,Het gaat ons niet om een pitcher die de beste pitches heeft binnen de rotatie, maar iemand die laat zien hoe je een ware professional bent, iemand die toont een winnaar te zijn en hoe vaak je 200 innings in een seizoen kan gooien. Zo’n soort speler zoeken we”, verklaart Rizzo.

In 2011 stond de 32-jarige 205 1/3 inning op de heuvel, won dertien partijen, verloor er negen en had een RA van 3.69. In zijn carrière bij de White Sox heeft hij in 390 wedstrijden gegooid, waarvan 365 als starter. Buehrle heeft een record van 161-119 en een 3.83 ERA. In 2005 won hij de World Series met de Sox. Tevens gooide hij al eens een no-hitter (18 april 2007) en een perfect game (23 juli 2009).

Ook leuk om te lezen