Na zaterdag meer duidelijkheid over Turkije-avontuur Bryant

Door

Zelf zien de Turken het Kobe Bryant-glas halfvol. Zij hebben er alle vertrouwen in dat er een sponsor gevonden wordt, die het exorbitante bedrag van 500.000 dollar per maand gaat neerleggen voor de NBA-ster. Hiermee zou Besiktas de Black Mamba kunnen strikken. Zaterdag ontmoeten de partijen elkaar, waarna er veel meer duidelijkheid moet zijn.

Twee dagen voordat de cao-onderhandelingen worden hervat door de spelersvakbond en de NBA-eigenaren, heeft Bryant zijn eigen onderhandelingsgesprek. Samen met zijn zaakwaarnemers laat hij aan officials van Besiktas weten wat zijn wensen en eisen zijn.

,,Alles zal na onze bespreking op 30 juli een stuk duidelijker zijn. Geld is in ieder geval geen probleem”, aldus Seref Yalcin, bestuurslid van Besiktas. ,,Op dit moment is dat kans dat Kobe naar Turkije komt 50 procent”, luidde zijn vervolg.

Deze ontmoeting vindt niet geheel toevallig plaats voor de voetbalwedstrijd Manchester United – Barcelona. In Washington staat de herhaling van de Champions League op het programma (zondag om 1.00 uur, SA.).

Bryant himself is groot voetballiefhebber. Kleine Kobe groeide op met het succesvolle AC Milan, waarin Marco van Basten, Ruud Gullit en Frank Rijkaard toonaangevend waren. Na afloop van de wedstrijd schudt de Laker de hand van de beste man van het veld, die hij vervolgens met een award in het zonnetje mag zetten.

Voor de 32-jarige basketballer is nu de gemeenschappelijke deler van beide Europese topclubs van belang: Turkish Airlines. Deze vliegtuigmaatschappij sponsort de Engelsen en de Catalanen en nu hoopt Besiktas dat het bedrijf ook de geldbuidel wil trekken voor de guard van de Los Angeles Lakers.

,,We weten dat Besiktas erg geïnteresseerd is in Bryant. Ze hebben al contact gezocht met ons bedrijf, maar we zijn nog niet begonnen met onderhandelingen of zoiets dergelijks”, verklaarde een zegsvrouw van Turkish Airlines eerder deze week tegenover ESPN.

Overigens speelde Bryant kort geleden al de hoofdrol in een nieuwe commercial van de Turkse vliegmaatschappij.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen