Mr. Incredible slaat nummer 600!

Door

Zelf had-ie nummertje 600 maar wat graag tegen z’n oude club Cleveland Indians willen slaan, maar eigenlijk was home run nummer 600 voor Jim Thome in Detroit eigenlijk wel net zo passend. Hij sloeg er tegen de Tigers namelijk maar liefst 64 – meer dan tegen welke club dan ook.

Niet geheel toevallig, natuurlijk. Thome, alias Mr Incredible, spendeerde het leeuwendeel van zijn honkballeven in de American League Central, bij Detroit’s aartsrivalen de Indians, de Chicago White Sox, en zijn huidige club de Minnesota Twins.

Thome sloeg zijn home runs 599 en 600, waarmee hij pas de achtste speler werd die deze mijlpaal bereikte, back-to-back. In de zesde inning sloeg hij een two-run homer, waarna hij een inning later opnieuw aan slag kwam. Op een pitch van werper Daniel Schlereth sloeg hij de bal in het linksveld over het hek, waarna een staande ovatie van het Detroit-publiek hem ten deel viel.

Thome sloeg zijn vijfhonderdste home run – die eigenlijk al goed genoeg zou moeten zijn voor een plaatsje in de Hall of Fame – als lid van de Chicago White Sox, op 16 september 2007. Die klap was destijds goed voor een walk-off, en bezegelde een Sox-zege na een achterstand van zeven punten.

Thome’s twee monsterklappen van maandagavond, zorgden er mede voor dat de Twins de Tigers met 9-6 versloegen. Detroit zag de nummers 2 en 3 van de divisie, de Indians en de White Sox, daardoor tot op respectievelijk twee en drieenhalf punten naderen.

Mr Incredible is de op een na snelste slugger die de mijlpaal van 600 bereikte: hij had er slechts 8137 slagbeurten voor nodig. Slechts eentje was er met 6921 at-bats nog sneller: wie anders dan Babe Ruth.

Bekijk hier een uitgebreider portret van Jim Thome op jacht naar #600.

Bekijk hier – totdat de MLB ‘t in de smiezen heeft – de home runs 599 en 600 van Jim Thome:

 

Mocht ‘t zover zijn, hier is nummer 600 ook te bekijken.

Foto: media.cleveland.com

 

Ook leuk om te lezen