‘Mr. Hockey’ Gordie Howe getroffen door beroerte

Door

2013 NHL Draft

Gordie Howe heeft zondag te maken gehad met een beroerte. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt. Howe blijft voorlopig in het ziekenhuis, maar zijn situatie verbetert wel.

Olympic Torch Relay X HoweIn een verklaring zei zoon Mark Howe (foto boven, links): “De Howe-familie wil graag vrienden, familie en fans bedanken voor hun overweldigende beterschapswensen, gebeden en steun aan Gordie. Hij werd getroffen door een beroerte in het huis van zijn dochter in Lubbock, Texas. Er wacht hem nog een lang herstel, maar papa’s doorzettingsvermogen is nog altijd sterk.”

Howe is de enige speler die in vijf decennia (1948-1980) uitkwam in de NHL. Met Detroit Red Wings won Howe vier maal de Stanley Cup en hij voegde ook vele individuele prijzen toe aan zijn palmares. De Canadees is onder andere opgenomen in de Hockey Hall of Fame en was jarenlang recordhouder in het aantal gescoorde punten in de NHL met 1850 punten in 1767 wedstrijden. Inmiddels is Howe enkel ingehaald door Wayne Gretzky (2857 punten) en Mark Messier (1887 punten). Howe is ook de naamgever van de Gordie Howe hattrick, bestaande uit een goal, een assist en een fight.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen