Mr. 3000 Derek Jeter’s beste momenten

Door

Als je het doet, kun je het maar beter goed doen, moet Derek Jeter hebben gedacht. Je bent nu eenmaal Mr. Clutch, of je bent het niet. De shortstop van de New York Yankees stond zaterdagmiddag tegen de Tampa Bay Rays voor zijn 3000ste hit, en hij sloeg hem in stijl: middels een onvervalste homerun. Alsof dat nog niet genoeg was, speelde hij ook in het vervolg van de wedstrijd een perfect game. Hij sloeg 5 op 5, waarbij z’n laatste single de go ahead run binnenbacht: 5-4.

Omdat er de afgelopen weken al enorm veel is geschreven over Derek Jeter en zijn mijlpaal van 3000 hits, hierbij maar even een Top 7 van mijn favoriete Derek Jeter-momenten op bewegend beeld. Van The Flip tot de The Dive, en van Mr November tot All-time Yankees Hit King, met als bonus Who Touched My Razor.

Omdat Major League Baseball nog niet zo slim is om de rechten van de beelden – zoals de NBA en NHL dat zo perfect doen – af te staan aan de fans, is het ene filmpje van wat beter kwaliteit dan het andere. Maar het idee is in ieder geval duidelijk.

 

1. MR. 3000

Betreedt als 28ste speler (en enige Yankee) ooit de 3000-club middels een homerun tegen de Tampa Bay Rays, op 9 juli 2011 (heel behoorlijke fan-video).

 

 

2. THE FLIP

Game 3 van de AL Division Series tegen de Oakland A’s in 2001: middels een miraculeuze back flip gooit hij Jeremy Giambi uit.

 

 

3. MR NOVEMBER

Slaat Game winning homerun in de 2001 World Series met de Arizona D-backs, net na middernacht op 1 november.

 

 

4. ALL TIME YANKEES HIT KING

Slaat hit 2722 op 11 september 2009, na een rain delay tegen de Baltimore Orioles, en passeert daarmee Lou Gehrig op de all-time Yankees hit list.

 

 

5. THE SPEECH

Laat de harten van duizenden smelten als hij de microfoon ter hand neemt bij het afscheid van het oude Yankee Stadium.

 

 

6.THE DIVE

Maakt op 1 juli 2004 tegen de Boston Red Sox een memorabele catch, door in het publiek te duiken. Hij komt eraf met diverse schrammen in het gezicht.

 

 

 

7. WHO TOUCHED MY RAZOR?

Speelt de hoofdrol in een geinige commercial voor ESPN’s Sportscenter.

 

 

 

Foto: sneakernews.com

Ook leuk om te lezen