Moyer droomt van comeback in 2012

Door

Jamie Moyer hoopt te kunnen pitchen in 2012, maar dit seizoen zal de 48-jarige zijn ervaring en vakkennis delen als analyst op ESPN. Hij zal donderdag zijn debuut maken op ‘Baseball Tonight’ tijdens Major League Baseball’s opening day.

Moyer werd geopereerd aan zijn elleboog in December. Hij pitchte in de Dominicaanse Republiek in de winterstop toen hij zijn blessure opliep. Hij miste ook al de tweede helft van het 2010 seizoen door een blessure.

,,Ik ben enthousiast om te werken bij ESPN,” zei Moyer. ,,Het is een nieuwe uitdaging en ik zie uit naar de media als een kans om de kunst van het pitchen aan te tonen terwijl ik revalideer. Ik hoop in de toekomst wel terug te pitchen.”

De pitcher bracht de voorbije vier seizoen door bij de Philadelphia Phillies en is momenteel free agent. Vorig seizoen verliet hij op 20 juli geblesseerd het veld in St. Louis en keerde niet meer terug voor de Phillies.

In zijn carrière is hij 267-204 met een ERA van 4.24. In zijn 24-jarige loopbaan speelde hij al voor de Phillies, Seattle Mariners, Boston Red Sox, Baltimore Orioles, St-Louis Cardinals, Texas Rangers en Chicago Cubs.

Zijn 2045 strikeouts en 4020 innings waren de meeste van alle actieve pitchers op het einde van vorig seizoen.

Foto: philliesphollowers.mlblogs.com

Ook leuk om te lezen