Morton gooit shutout tegen Reds

Door

Pittsburgh Pirates pitcher Charlie Morton had weinig problemen met de nochtans sterke slagorde van de Cincinnati Reds. Hij gooide zijn tweede shutout uit zijn carrière en liet maar vijf hits toe tijdens de 5-0 overwinning. Zo kon Pittsburgh eindelijk nog eens winnen, na zes nederlagen op rij.

In de negende inning kwam Reds’ leftfielder Fred Lewis tegenover Morton te staan met twee outs. Hij sloeg een bal naar de linkerkant van het veld maar Jose Tabata kon die nog net vangen. ,,Ik dacht toen Fred op die bal sloeg dat hij over de muur ging gaan,” zei Morton. ,,Ik keek naar de bal en dacht ‘oh, neen’ maar Tabata stond waar ie moest staan en ving de bal.”

Derde honkman Pedro Alvarez maakte een einde aan zijn streak van 15 wedstrijden zonder run batted in toen hij in de vierde inning zijn tweede home run van het seizoen sloeg. Reds’ pitcher Bronson Arroyo moest nog één toestaan aan Andrew McCutchen. Het is nog maar het derde verlies van Cincinnati in 14 wedstrijden.

Arroyo moest vijf runs toestaan in zeven innings en werd de eerste starter van de Reds die verliest sinds 3 mei. Nu Homer Bailey en Johnny Cueto terug in de basis staan hadden de starters van Cincinnati niet meer verloren in 13 opeenvolgende wedstrijden, 8-0 met een ERA van 2.37.

De goede wedstrijd van Morton is een lichtpunt voor de Pirates, die gekend zijn voor hun lange reeksen van verliezen. Vorig seizoen hadden ze vier reeksen van minstens zeven opeenvolgende wedstrijden, zelfs eens 12 op een rij in juni.

Foto: admatch-syndication.mochila.com

 

Ook leuk om te lezen