Morse verruilt Nationals voor Mariners

Door

Washington Nationals v New York MetsMichael Morse keert terug op het oude nest. Via een ‘three-team trade’ belandde de 30-jarige outfielder van de Washington Nationals bij de Seattle Mariners. Morse maakte in 2005 zijn debuut in het uniform van de Mariners en moet de ploeg de nodige power gaan geven in de line-up.

Break-out year

Morse sloeg afgelopen seizoen .291 van het veld met achttien homeruns en 62 binnen geslagen punten. Al speelde hij slechts in 102 wedstrijden mee vanwege blessures. Een jaar eerder kende hij een ‘break-out year’ voor de Nationals met 31 homeruns en 95 binnen geslagen punten. “Ik hoopte dat het Seattle zou worden”, aldus Morse over de trade. “Ik heb het gevoel dat ik hier nog iets heb af te maken.”

In de trade verhuist Mariners’ catcher John Jaso naar de Oakland Athletics en keert pitching prospect A.J. Cole terug in de hoofdstad van Amerika. De 21-jarige Cole werd in 2011 nog door de Nationals naar de A’s gestuurd in ruil voor startende werper Gio Gonzalez.

Dankzij het vertrek van Morse heerst er nu duidelijkheid bij de outfielders van de Nationals. En dus ook voor Nederlander Roger Bernadina. Bryce Harper, Jason Werth en Denard Span, overgekomen van de Minnesota Twins, zullen in het outfield gaan starten. Adam LaRoche bemant ook komend seizoen het eerst honk waardoor The Shark, net zoals afgelopen seizoen, de vierde outfielder/pinch-hitter is.

Mariners op zoek naar runs

De Mariners zijn dringend op zoek naar runs. Slechts drie teams scoorden afgelopen seizoen nog minder punten, terwijl het team laatste eindigde in slugging en on-base percentages. Het bestuur was in het offseason dan ook bereid geld uit te geven voor de diensten van Josh Hamilton en Nick Swisher, maar zij kozen respectievelijk voor de Los Angeles Angels en de Cleveland Indians.

Ze hopen het nu op te vangen met het aantrekken van Kendrys Morales, Raul Ibanez, Jason Bay en Morse. Daar had eigenlijk ook Justin Upton van de Arizona Diamondbacks moeten staan, maar hij blokkeerde op het laatste moment een transfer naar Seattle. New York Yankees alert!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen