Moore redt de Dolphins

Door

De beslissing van de Falcons om een blockbuster ruil voor te stellen aan de Cleveland Browns laat zien dat ze in Georgia serieus zijn over een gooi naar de Super Bowl. Julio Jones geeft Matt Ryan een extra optie in een toch al formidabele aanval. Het duurde niet lang voordat Ryan hem vond voor Jones’ eerste bal in zijn NFL carrière, goed voor 21 yards.

Vorig seizoen sneuvelde de Falcons met forse cijfers in de playoffs tegen de Packers.Dit seizoen opende ze tegen de Miami Dolphins. Ryan kende wat opstartproblemen, maar Michael Turner leek al klaar voor het nieuwe seizoen met een paar goede rushes. Hij scoorde de eerste touchdown van de wedstrijd.

In het daaropvolgende balbezit van Atlanta begon ook Ryan te draaien. Het resulteerde in een touchdown pass naar Harry Douglas. Het goede spel van de starters bleek niet genoeg te zijn voor de winst. De Dolphins wonnen met 28-23.

Daar zag het lang niet naar uit. Miami lijkt nog steeds geen oplossing te hebben gevonden voor het quarterback probleem dat de ploeg uit Florida al sinds de tijden van Dan Marino plaagt. Chad Henne beleefde een dramatische start.

Zijn eerste pass tegen de Falcons belandde in de handen van Falcons linebacker John Abrahams. Tot overmaat van ramp werd ook zijn vierde poging onderschept door Pro Bowl cornerback Brent Grimes.

De geplaagde quarterback werd door coach Sporano op het veld gehouden, en zijn volgende pogingen waren succesvoller. Met een goede play van Daniel Thomas kwamen de Dolphins in het bereik van de endzone. Daarna vond Henne Brian Hartline voor een touchdown.

In de tweede helft veranderde het speldbeeld.  Quarterback Matt Moore presteerde aanzienlijk beter dan Henne en marcheerde de Dolphins twee keer het veld over, resulterend in twee touchdown passes. De Falcons zetten hier alleen slordig aanvallend spel (twee intercepties) en wat fieldgoals tegenover.

De nekslag was een 75-yard punt return van Philip Livas, waarmee de Dolphins zelfs op voorsprong kwamen. Falcons rookie quarterback Adam Froman was daarna niet meer bij machte om iets terug te doen.

Foto:

1 Reactie
  1. PeterR 6 jaar ago

    Het ergste voor Miami was dat de defense (het sterkste deel van het team) zo lek was als een mandje in het eerste quarter. Dat was dus met de first team defense.
    Maar ja, de reserves van Miami zijn sterker dan de reserves van Atlanta. Niet dat je daar iets aan hebt in het regular season.
    Die Livas was trouwens wel goed. iedere keer dat hij aan een return begon zag het er dreigend uit.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen