Mogelijke tegenvaller Toronto FC, QPR eist Júlio César op na WK

Door

Scotland v Brazil - International Friendly

Hij kwam voor de start van het nieuwe MLS seizoen op huurbasis over van het Engels Queens Park Rangers en verdedigde zeven van de acht MLS wedstrijden het doel van Toronto FC. Maar nu bestaat er een kans dat Júlio César terugkeert naar zijn rechtmatige eigenaar: “Queens Park Rangers wil me terug in augustus.”

Onzekerheid
De doelman verlaat Toronto FC deze week om aan te sluiten bij het Braziliaanse nationale elftal in voorbereiding op het WK in eigen land. Alles wijst erop dat Júlio César niet terugkeert naar Toronto na afloop van het WK. MLSsoccer.com vroeg de doelman hoe het zat, maar hij reageerde niet vastberaden op een terugkomst: “Ik weet het niet, het hangt af van het WK.. Queens Park Rangers wil mij terug hebben in augustus. Ik weet niet wat er daarna zal gebeuren.”

‘Gentlemen’s Agreement’
Officieel loopt Júlio César’s leenovereenkomst pas af in December, maar Toronto’s hoofdcoach Ryan Nelson geeft prijs dat er een ‘gentlemen’s agreement’ is overeengekomen. Dus indien Queens Park Rangers hem weer nodig acht te hebben is de club vrij om hem te claimen.

Júlio César zegt zelf trouw te zijn aan zijn contract en terug te keren indien gewenst:

“Ik sta nog voor een paar jaar onder contract in Engeland. Ik ben daarom ook verplicht om na het WK in augustus terug te keren naar Queens Park Rangers. Ik kan geen antwoord geven op de vraag wat mijn lot zal zijn na het WK, maar ik ben altijd professioneel omgegaan met omstandigheden. Ook al win ik het Wk met Brazilië, dan zal ik terugkeren naar de club waar ik onder contract sta en daar mijn best doen om prijzen te winnen.”

Toronto FC
Mocht César inderdaad zijn laatste wedstrijd voor Toronto reeds hebben gespeeld en Queens Parks Rangers eist hem definitief op, dan geeft dat Toronto FC de mogelijkheid om eventuele andere spelers aan te trekken doordat er een plek vrijkomt en een aanzienlijk salarisvergoeding elders besteed kan worden.

Wat er ook gebeurd, César zal Toronto met opgeheven hoofd verlaten:

“Ik ben blij verrast om hier bij de club te komen en te zien hoe goed de dingen hier gaan en worden geregeld. Na de speeltijd die ik hier in Canada heb gekregen voel ik me klaar voor het WK. Ik voel me een beter persoon na de afgelopen drie maanden in dit land door wat de club mij heeft geboden om mezelf klaar te stomen voor het WK.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen