MNF Recap: Saints mogen blijven hopen na zege op Eagles

Door

 

De New Orleans Saints (3-5) mogen blijven hopen op een wild card in de NFC, na de zege van afgelopen nacht tijdens Monday Night Football op Philadelphia (28-13). Ook voor de Eagles (3-5) is nog niet alle hoop verloren, maar halverwege het seizoen lijkt er in Philly opnieuw een deceptie van formaat in de maak.

Best of the rest

In de New Orleans Superdome ging het tussen ‘the best of the rest’: de Eagles met de slechtste overall defense in de league terwijl de Saints’ verdediging de meeste yards per game (gemiddeld 475!) toestonden.

Michael Vick werd vanaf de eerste drive hard aangepakt met veel tackles terwijl de bal onderweg was en dit had wonderlijk genoeg slechts één interception tot gevolg. Patrick Robinson bracht die bal terug over 99 yards voor de touchdown.

Aan de andere kant had Drew Brees duidelijk minder kopzorgen, voor de rust vond hij RB Chris Ivory en WR Marques Colston voor nog eens twee touchdowns: 3-21.

Eagles presteren niet in red zone

Het is onbekend wat er in de thee zat in de Eagles’ kleedkamer, maar het was goed spul. Terwijl Brees bezig was met een uitstekende drive verloor hij de bal verrassend en de eerste daaropvolgende kans werd door slecht verdedigend werk gelijk omgezet in een Eagles’ TD door DeSean Jackson.

Bij de daaropvolgende kickoff return door Chris Polk werd een fumble afgedwongen waardoor de Eagles de kans kregen het momentum echt naar zich toe te trekken, maar hielden ze slechts een fieldgoal over.

Brees zette dat snel recht met een TD op Jimmy Graham waarna de Eagles het verschil direct wilde verkleinen door bij de kickoff return Riley Cooper te ‘verbergen’ in de endzone en naar hem toe, over de volle breedte van het veld, te passen. De pass was echter vooruit en de TD werd terecht afgekeurd.

Met drie minuten op de klok werd nog één keer door de Eagles gefumbled in de red zone, het bleef bij 13-28.

Stats

Michael Vick gooide 272 yards. Hij kreeg liefst zeven sacks te verduren, de laatste drie wedstrijden gebeurde dat ook al drie maal pér wedstrijd. Drew Brees had 239 yards nodig. De Saints stonden wederom meer dan 400 yards toe, een record in de NFL.

Volgende week ontvangen de Saints de ongeslagen Atlanta Falcons (8-0). De Eagles krijgen bezoek van de al evenzeer ploeterende Dallas Cowboys (3-5).

 

Ook leuk om te lezen