MNF Preview: Seattle Seahawks @ Washington Redskins

Door

Wild Card Playoffs - Seattle Seahawks v Washington Redskins
Komende nacht breien de Seattle Seahawks en Washington Redskins een einde aan speelronde vijf met een ontmoeting tussen twee teams die twee jaar geleden nog tegenover elkaar stonden in het naseizoen. Robert Griffin III leidde zijn Redskins naar een NFC East titel en Russell Wilson sleepte met de Sehawks een wildcard binnen. Momenteel zijn de situaties echter compleet anders. Seattle keert terug naar FedExField als verdedigende titelhouder, terwijl Washington na een dramatisch seizoen 2013 ook dit jaar nog verre is van succes.

Knie
Juist in de eerder aangehaalde playoffwedstrijd tussen de Redskins en Seahawks sloeg voor Griffin het noodloot toe. Hij blesseerde zijn toch al zwakke knie en na de operatie die volgde wist hij nooit meer zijn oude niveau te halen. Backup Kirk Cousins viel nog goed in tegen de Jacksonville Jaguars, maar de afgelopen twee wedstrijden gingen verloren. Aan de andere kant lijkt er aan het succesverhaal van Russell Wilson juist geen einde te komen. Na de Super Bowl overwinning van vorig seizoen lijken de Seahawks ook dit jaar één van de sterkste ploegen in de NFC, wat vorige maand nog tot uiting kwam in een knappe overtime overwinning op de Denver Broncos.

Blamage
In voorbereiding op de rest van het reguliere seizoen gaf hoofdcoach Pete Carroll zijn spelers een volledige week vrij. Na de vroege bye moet de draad echter weer opgepakt worden en het liefst voor Seattle met een negende Monday Night zege op rij. Washington moet oppassen dat ze zich niet weer blameren op nationale televisie. Hun Thursday Night ging met 45-14 verloren tegen de New York Giants en quarterback Cousins leverde liefst vier maal een bal in bij de tegenstander. Tegen de prima secondary van Seattle is het de vraag of er juist vannacht verbetering mogelijk is en kan hij beter wat meer vertrouwen op Alfred Morris, één van de beste running backs in de league.

Juichen
De secondary kan weer volledig een beroep doen op safety Kam Chancellor, die tijdens de derde speelronde ook al indruk maakte. Tight end Zach Miller is geblesseerd en zal worden vervangen door de onervaren Luke Willson. Bij de Redskins zijn een aantal twijfelgevallen, maar het team lijkt aardig compleet. Het enige grote gemis is natuurlijk die van quarterback Griffin. Het wordt tijd dat het thuispubliek weer eens kan juichen. Een overwinning op de kampioen zou een heel aardig statement zijn, maar objectief bekeken zou het wel eens een zeer eenzijdige wedstrijd kunnen worden. Voor Seattle is het natuurlijk wel een uitwedstrijd in een andere tijdzone en is het maar de vraag of de vroege bye een positief effect heeft.

Kick-off van Seahawks @ Redskins is rond de klok van 02:30.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen