MNF Preview: San Francisco 49ers @ St. Louis Rams

Door

Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers
Er is veel onrust bij en rond de San Francisco 49ers. Hoofdcoach Jim Harbaugh zou niet helemaal lekker liggen bij de spelersgroep en ook de prestaties van dit jaar blijven wat achter bij de verwachting. Slecht gaat het met een 3-2 record overigens niet en een overwinning in St. Louis zou een derde op rij betekenen. De Rams wonnen nog maar één keer en dreigen, niet voor het eerst, aan de verkeerde kant van de streep te belanden.

Harbaugh
Of Harbaugh volgend jaar nog coach is van de 49ers is een groot vraagteken, maar voorlopig zal de organisatie het met de temperamentvolle ex-Big Ten Player of the Year (1986) moeten doen. CEO Jed York gaf na de belangrijke overwinning op Kansas City afgelopen zondag nog aan met Harbaugh een Super Bowl te willen winnen. American football is voor hem geen persoonlijkheidstest of een populariteitswedstrijd. Afgelopen week zijn er gesprekken geweest tussen York en Harbaugh over de te varen koers. De 49ers stonden drie jaar achtereen in de NFC kampioenschapswedstrijd, maar de hoofdprijs werd niet gepakt. Quarterback Colin Kaepernick sprak zich duidelijk uit over zijn coach: “Ik zou met hem een oorlog durven te voeren.”

Gore
De 49ers wisten zich redelijk te herstellen na nederlagen tegen Chicago en Arizona door Philadelphia en Kansas City te verslaan. Met name de steeds beter lopende running game helpt de aanval punten op het bord te zetten. De 49ers staan nu derde in de league met gemiddeld 145.0 rushing yards per wedstrijd en hebben in Frank Gore nog altijd een betrouwbare back. Vorig jaar had Gore juist in St. Louis de beste dag van zijn seizoen. Hij noteerde 153 yards en een touchdown in een ruime 35-11 overwinning in september 2013. Hij zal samen met zijn medeaanvallers op zoek gaan naar een soortgelijke prestatie. De nederlaag van divisiegenoot Seattle zal een extra motivatie betekenen.

Davis
De Rams wonnen nog maar één maal en kunnen de run van de tegenstander maar moeilijk stoppen. Waar de verdediging vorig jaar nog van zich liet spreken, is het dit jaar vrij dramatisch. Zo werd tegen de Cowboys een voorsprong van 21 punten weggegeven en leden de Rams een 34-28 nederlaag in Philadelphia. Genoeg mogelijkheden voor een overwinning meer dus, maar aan het einde van het vierde kwart staat het team van de geplaagde hoofdcoach Jeff Fisher te vaak met lege handen. De positie van quarterback is veelbesproken. Sam Bradford komt dit seizoen niet meer in actie en ook backup Shaun Hill raakte geblesseerd. Rookie Austin Davis zal ook komende nacht de ballen verdelen. Hij gooide de afgelopen twee wedstrijden zes touchdowns en twee intercepties. Niet slecht, maar ook hij kan niet zonder een betere defensie.

Geen hoofdrol
St. Louis Rams v Philadelphia EaglesFavoriete doel van Davis is Brian Quick die al 21 recepties had voor 322 yards. Tweedejaars running back Zac Stacy heeft het lastig en viel vorige week ook nog eens geblesseerd uit. Hij kan spelen, maar lijkt niet topfit. Met een overwinning gaan de 49ers voor even over de Seahawks heen, maar de Cardinals (die nog maar één maal verloren) zijn daarmee nog niet ingehaald. De Rams gaan naar alle waarschijnlijkheid geen rol van betekenis spelen in de NFC West, maar zaten de afgelopen tijd dicht tegen een overwinning aan en een thuiswedstrijd op nationale televisie tegen een divisiegenoot moet voldoende inspiratie zijn voor volledige inzet.

Kick-off van 49ers @ Rams is rond de klok van 02:30

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Sven 6 jaar ago

    Weten jullie toevallig of deze wedstrijd ook wordt uitgezonden op foxsports (4)?
    want op Foxsports 2(waar normaal altijd football is, wordt baseball uitgezonden)

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen