MNF Preview: Philadelphia Eagles @ Indianapolis Colts

Door

Jacksonville Jaguars v Philadelphia Eagles

De Philadelphia Eagles en Indianapolis Colts mogen speelronde twee afsluiten met een op voorhand prachtig Monday Night Football affiche. De Eagles boekten tijdens het openingsweekend een wervelende comeback overwinning op de Jacksonville Jaguars en de Colts boden kranig weerstand tegen de Denver Broncos, maar verloren. Er staat veel op het spel in Indianapolis waar de Eagles op 2-0 proberen te komen en de Colts 0-2 willen voorkomen.

Defensief puzzelen
Ondanks enkele bepalende blessures – guard Evan Mathis en right tackle Allen Babre – wisten de Eagles dus vorige week na rust het tij te keren in de thuiswedstrijd tegen de Jaguars. Nick Foles gooide in het laatste half uur twee touchdowns, waaronder één van 68 yards op Jeremy Maclin, die na meer dan een jaar blessureleed weer belangrijk was voor Philadelphia. Mathis en Babre zijn helaas voor Philly wel zwaar geblesseerd en Lane Johnson is geschorst. De Colts aanval zal daarbij een meer serieuzere test vormen van die van Jacksonville. En het is een uitwedstrijd die live op nationale televisie te zien is. Vorig seizoen kon hoofdcoach Chip Kelly nog alle wedstrijden bijna dezelfde basis opstellen in zijn defensie, maar na speelronde één is het nu al puzzelen geblazen.

Mathis out
De Eagles hoeven niet te vrezen voor Robert Mathis, die een schorsing van vier wedstrijden uitzit. Vorig seizoen noteerde hij 19 ½ sacks. Tijdens een training scheurde Mathis ook nog eens zijn achillespees, dus is het zeer onwaarschijnlijk dat hij dit jaar nog in actie komt. Zonder Mathis kwamen de Colts vorige week zondag tot één sack op Broncos quarterback Peyton Manning. Eerste ronde draftkeuze Bjoern Werner kon daarbij met drie tackles niet heel veel indruk maken. Quarterback Andrew Luck gooide 370 yards, twee touchdowns én twee intercepties tegen Denver. Luck speelde nog nooit tegen Philadelphia, maar deze wedstrijd staat sowieso niet heel vaak op het programma. Sinds de verhuizing van de Colts vanuit Baltimore wonnen de Colts twee van drie thuiswedstrijden tegen de Eagles, de meeste recente met 45-21 in 2006.

De Eagles spelen volgende week zondag thuis tegen divisiegenoot Washington Redskins en de Indianapolis Colts reizen af naar de Jacksonville Jaguars, die dus vorige week nog 34 punten weggaven aan de Eagles. Kick-off van Eagles @ Colts is rond de klok van 02:30 op de vroege dinsdagochtend.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Victor 5 jaar ago

    Ik hoop op de Colts, anders is mijn voorspelling voor week 2 helemaal waardeloos… 😉

  2. Daan van Kooten 5 jaar ago

    Zach Ertz. Kast.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen