MNF Preview: Houston Texans @ Pittsburgh Steelers

Door

Denver Broncos v Houston Texans
Het is bijna te veel van het goede. Na een spectaculaire zondag mogen de Houston Texans en Pittsburgh Steelers speelronde zeven afsluiten op het altijd sfeervolle en uitverkochte Heinz Field. De Texans betraden in 2002 de league als zogenaamd expansion team. De Houston Oilers waren in 1997 al vertrokken naar Nashville, waar ze heden ten dage bekend staan als de Tennessee Titans. In 2011 en 2012 werd het team van eigenaar Bob McNair, één van de rijkste Amerikanen, divisiekampioen. Na het rampjaar 2013 staan de Texans er dit seizoen een stuk beter op met een 3-3 record. De thuisploeg heeft heel wat meer historie geschreven. De Steelers werden in 1933 door de Rooney Family opgericht als de Pittsburgh Pirates en de familie is nog steeds eigenaar van het team. Als de Steelers won de roemruchte franchise zes maal een Super Bowl.

.500
Terug naar het heden. Ook de Steelers staan op een 3-3 record (.500) en hebben vanaf de start van dit seizoen zeges en nederlagen met elkaar afgewisseld. Wanneer het die trend doorzet zullen de Texans vannacht worden verslagen. Vorige week werd kansloos van divisiegenoot Cleveland verloren (31-10) en de Steelers staan dan ook laatste in de AFC North. Het meest schrijnende verlies kwam tijdens speelronde vier, toen Pittsburgh in eigen huis van Tampa Bay verloor (27-24). Quarterback Ben Roethlisberger speelt wisselvallig en heeft moeite overeind te blijven. Hij werd al zeventien keer bereikt voor een sack. De Pittsburgh Steelers All-Time Leader in onder andere passing touchdowns en yards zal niet snel in paniek raken, maar hij lijkt momenteel niet zichzelf. De tegenstander presenteert zich daarbij met een defensie dat enkele sterke facetten kent. Defensive end J.J. Watt voert de league aan met 20 QB hits en noteerde vier van de tien sacks. Er is ook een kans dat rookie linebacker Jadeveon Clowney weer speelt. Hij is al sinds speelronde één afwezig dankzij een knieoperatie. Volgens de coaches is de kans 50/50 dat de #1 overall draft pick van dit jaar speelt.

Fitzpatrick
Houston Texans v Denver BroncosDe Texans spelen helemaal geen raar seizoen. Tegen de Colts kwamen ze de vorige speelronde nog met 24-0 achter, maar het team vocht zich terug en verloor uiteindelijk met slechts 33-28 van één van de betere teams in de conference. Houston heeft het tot nu toe in ieder wedstrijd in het begin lastig. Daar ligt dus ook de winst. Met Ryan Fitzpatrick (foto) hebben de Texans nou eenmaal geen topquarterback in huis. Hij staat laatste in de AFC met een 58.9 passer rating in het eerste kwart. Vorige week wist hij in de eerste vijftien minuten geen enkele bal af te leveren. Over het geheel genomen dient de verdediging ook nog te verbeteren. Ondanks de aanwezigheid van Watt staat de unit 27ste in toegestane yards (gemiddeld 397.2). Uiteindelijk staan er vannacht twee ploegen tegenover elkaar die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. De Texans zullen zich echter als underdog wanen op een uitverkocht Heinz Field en met Big Ben als tegenstander weet je als verdediging dat je aan de bak moet.

Texans @ Steelers is Monday Night Football. Kick-off is dan altijd rond de klok van 02:30. Fox Sports zendt de wedstrijd live uit.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen