MNF Preview: Houston Texans @ New York Jets

Door

Voor de tweede week op rij spelen de New York Jets thuis tegen een sterker geachte tegenstander. Kregen ze vorige week nog een oorwassing van de San Francisco 49ers, deze Monday Night Football komen de ongeslagen (4-0) Houston Texans op bezoek. De Texans hebben de beste seizoensstart in de nog korte geschiedenis van de franchise en spelen vanavond voor het eerst op prime time. Een uitgelezen mogelijkheid om het land te laten zien hoe goed ze nu werkelijk zijn.

Hoewel in football alles mogelijk is, zal zelfs de meest doorgewinterde Jets-fan weinig hoop hebben op een goede afloop vanavond. De Jets (2-2) kennen een wisselvallig seizoen en hoewel ze voorafgaand aan week 4 nog samen met de New England Patriots de toppositie in de AFC East bezetten, lijken play-offs ver weg.

New York Jets
Het verhaal van de Jets van dit seizoen is het verhaal van de quarterbacks. Hoewel coach Rex Ryan blijft volhouden dat Mark Sanchez zijn startende quarterback is, is de roep om backup Tim Tebow groot. Sanchez weet de buitenwacht met zijn povere optredens ook niet te overtuigen van zijn nummer één-status waardoor de roep om Tebow enkel zal aanzwellen. Een verlies vanavond zou wel eens het einde van Mark Sanchez als starter van de Jets kunnen betekenen.

Coach Ryan hoeft niet alleen zijn hoofd te breken over de invulling van de quarterbackpositie, ook blessures bij belangrijke spelers veroorzaken grote problemen voor de Jets. Zo is hun beste verdediger Darelle Revis voor de rest van het seizoen uitgeschakeld en ook wide receiver Santonio Holmes is niet fit genoeg om te spelen.

Houston Texans
Bij de Houston Texans zijn eigenlijk helemaal geen problemen. Van noemenswaardige blessures is geen sprake en dit seizoen ging er ook nog geen wedstrijd verloren. Door hun uitstekende seizoennstart gaan de Texans comfortabel aan de leiding in de AFC South, hoewel de Indianapolis Colts door hun overwinning op de Green Bay Packers gisteravond de druk er nog wel een beetje op houden.

De aanval van de Texans, onder leiding van quarterback Matt Schaub heeft een goede balans gevonden tussen rushing en passing, waardoor het een moeilijk af te stoppen machine is. Ook de verdediging van de Texans doet het uitstekend. In de eerste vier wedstrijden werd gemiddeld slechts 14 punten per wedstrijd weggegeven, enkel San Francisco doet het marginaal beter in de NFL.

Lucky Len pick, door Lennart Beishuizen

Houston Texans (-9) @ New York Jets (+9)
Negen punten underdog zijn en nog thuis spelen ook. Daar moet je heel slecht voor zijn… En dat zijn de Jets! Negen punten verschil is behoorlijk gortig, maar ik zie niet hoe de Jets überhaupt punten gaan scoren. Texans -9

Ook leuk om te lezen