MNF Preview: Denver Broncos @ San Diego Chargers

Door

De zesde week van dit NFL seizoen wordt afgesloten met een Monday Night Football-confrontatie tussen twee divisierivalen uit de AFC West. De Denver Broncos van Peyton Manning dalen vanuit Mile High af naar  zuid-Californië om het in San Diego op te nemen tegen Philip Rivers en zijn Chargers.

De Broncos hebben één missie: het winnen van de Super Bowl. Dat werd wel duidelijk toen ze afgelopen offseason quarterback Peyton Manning overnamen van de Indianapolis Colts. Hoewel Manning nog enkele jaren mee zou moeten kunnen, is het geen speler voor de toekomst. De Broncos willen dus snel resultaat van hun investering terugzien. Of dat resultaat vanavond komt is nog maar de vraag, in uitwedstrijden doen de Broncos het vooralsnog niet best (0-2) en de Chargers staan aan kop in de divisie.

San Diego Chargers
Met een records van 3-2 staan de Chargers weliswaar bovenaan in de AFC West, het seizoen verloopt stroef voor het team van quarterback Philip Rivers. Vorige week werd er nog verloren van de New Orleans Saints, een team dat tot dan toe nog niet had weten te winnen. Voor vanavond hebben ze er vertrouwen in: “Ik verwacht dat onze fans volop meedoen in de strijd, maandagavond. Onze fans zijn deels de reden dat we zo succesvol zijn geweest tegen Peyton Manning.”, aldus coach Norv Turner.

Succes tegen Manning kennen de Chargers inderdaad, van de laatste zes ontmoetingen tussen de Chargers en Manning (toen nog Indianapolis Colts) wonnen de Chargers er vijf. Manning gooide in die confrontaties wel elf TD-passes, maar daar stonden maar liefst vijftien intercepties tegenover.

Denver Broncos
De Broncos verloren drie van de afgelopen vier wedstrijden. Het grote probleem in Denver is het aantal turnovers dat het team weggeeft. Op dit moment staat het team op de 28e plaats in de league met een turnover differential van -6. Het team zal er alles aan doen de turnovers binnen de perken te houden, want aan een absolute ster op de quarterback positie heb je natuurlijk niet zo veel als je de bal niet hebt.

Willis McGahee, de running back voor de Denver Broncos, kon vanavond wel eens van onschatbare waarde blijken. De run defense van de Chargers is meer dan prima (vijfde in de league) maar tegen McGahee lijken ze niet opgewassen. Hij is dan ook de enige running back in de afgelopen twaalf wedstrijden die tegen de Chargers meer dan 100 yards op de borden zette.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen

Denver Broncos (+1) @ San Diego Chargers (-1)
Op de Broncos heb je dit jaar nog niet kunnen cashen als underdog èn niet als uit team. Hier zijn ze de lichte underdog tegen de so-so defense van de Chargers. Ik voorzie een shootout en winst voor de Bolts. Chargers -1

Ook leuk om te lezen