MNF Preview: Chicago Bears @ New York Jets

Door

New York Jets v Green Bay PackersWat niemand met liefde voor de Chicago Bears had gedacht, gebeurde toch. De eerste thuiswedstrijd werd verloren van de Buffalo Bills en de eerste uitwedstrijd werd gewonnen in San Francisco van de 49ers. Het 1-1 record was dus wel voorzien, maar de manier waarop niet. De New York Jets bouwden een voorsprong van achttien punten op in Green Bay, maar gaven de wedstrijd – onder andere door een tactische blunder – toch nog weg.

Timeout
Het was de touchdown pass van Bears quarterback Jay Cutler op Brandon Marshall vorige week, vlak voor het rustsignaal, die Chicago opeens weer hoop gaf in Levi’s Stadium. Aan beide kanten van de bal werd opeens het juiste ritme gevonden en de 49ers werden vakkundig de vernieling ingespeeld. Het moet de burger moed geven voor de lastige uitwedstrijd tegen de Jets die tijdens de tweede speelronde dachten gemakkelijk naar een 2-0 start te freewheelen. Een 21-3 voorsprong was echter niet genoeg, mede dankzij de timeout die door aanvalscoach Marty Mornhinweg werd aangevraagd, een milliseconde voordat een 37-yard touchdown pass die de Jets in score weer naast de Packers had gezet.

Decker vraagteken
Jets hoofdcoach Rex Ryan had maar één ding te zeggen na het smadelijke verlies in Green Bay: “Je gaat verder en leert ervan.” De enige juiste woorden wanneer je zo’n nederlaag wilt omdraaien naar iets positiefs. Uiteindelijk is natuurlijk niet één moment bepalend voor de hele wedstrijd. De secondary moet op zoek naar verbetering, aangezien ze Packers QB Aaron Rodgers 346 yards en drie touchdowns schonken. Cornerback Dee Milliner keerde terug in de unit, maar had het duidelijk lastig. Hij lijkt nog steeds niet fit en is zeer onzeker voor komende nacht. Voor Jets QB Geno Smith wordt het zijn tweede ‘Monday Night’ in zijn professionele loopbaan. Hij zal daarbij zeer prijs stellen op de aanwezigheid van wide receiver Eric Decker, die last heeft van een hamstring. Zijn meedoen zal een game-time beslissing worden.

Fuller steppin’ up
Chicago Bears v San Francisco 49ersOok de Bears kijken met gefronste wenkbrauwen naar hun receivers. Marshall (enkel) en Alshon Jeffery (hamstring) waren vorige week grote vraagtekens, maar bikkelden zich met pijnstillers door de belangrijke zege in San Francisco heen. Ondertussen heeft de teamdokter het druk. Center Roberto Garza en left guard Matt Slauson waren al afwezig en de verdediging verloor drie starters met cornerback Charles Tillman, tackle Jeremiah Ratliff en safety Chris Conte. Laatstgenoemde twee zijn ook onzeker voor vannacht. Tillman is exit voor de rest van het seizoen. Is er dan niets positiefs te vertellen? Zeker wel. Rookie cornerback Kyle Fuller en end Willie Young toonden zich waardige vervangers met respectievelijk twee intercepties en twee sacks. Matt Forte breekt dit jaar nog niet helemaal door en zal het tegen de sterke Jets running D# lastig krijgen.

1-2 of 2-1
Op hun beurt zullen de Jets de Bears willen raken met hún running game. Chris Ivory gaat dit jaar als een wervelstorm over de velden en zal samen met Chris Johnson de defensieve linie van de Bears serieus gaan testen. De vorige keer dat deze twee teams elkaar troffen was in 2010 en toen won Chicago met 38-34. Qua scores en levendigheid een uitslag die we nu graag weer zouden willen zien. Speelronde drie is wat dat betreft voor deze twee 1-1 teams enorm belangrijk. De Bears ontvangen volgende week de Green Bay Packers op Soldier Field die op 1-2 staan. Voor Chicago zaak om wel met een positief saldo aan die wedstrijd te beginnen. De Jets willen graag de vieze smaak van de vorige speelronde wegspoelen en zullen willen schitteren in hun primetime Monday Night Football van 2014.

Bears @ Jets in de afsluiter van speelronde drie en kick-off is om 02:30. Er ging uiteraard al veel meer aan MNF vooraf. Zo wonnen de Atlanta Falcons afgelopen donderdag met een monsterscore van de Tampa Bay Buccaneers. DeSean Jackson keerde met de Washington Redskins terug in Philadelphia in wat een heftige wedstrijd bleek te worden. De Baltimore Ravens en Cincinnati Bengals wonnen hun wedstrijden, en ook AFC North divisiegenoot Pittsburgh Steelers was succesvol met een Sunday Night Football overwinning in Charlotte. De Denver Broncos zitten weer met hoofdpijn na een wedstrijd tegen de Seattle Seahawks na een overwinning voor de regerend kampioen in overtime.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen