MNF Preview: Carolina Panthers – Indianapolis Colts

Door

Vannacht kruizen de Indianapolis Colts en de Carolina Panthers op Monday Night Football de degens. De Colts zijn geen schim meer van de ploeg die vorig jaar de playoffs nog haalde. De Panthers gaan in de NFC South riant aan de leiding en zijn nog steeds ongeslagen.

De Colts gaan aan de leiding in de zwakke AFC South, waar geen enkele ploeg boven de .500 uitkomt. Er werd al vier maal verloren, waarvan drie maal op eigen bodem. Vannacht moeten de Colts op bezoek bij de verdedigend sterke Carolina Panthers.

Veteranen

De Colts trokken in het naseizoen een hoop veteranen aan, maar de ploeg komt tot nu toe niet uit de verf. Frank Gore kwam over van de San Francisco 49ers om de running game een nodige impuls te geven. Hij komt in dit seizoen tot een gemiddelde van 4.6 yards per poging en scoorde tot nu toe drie touchdowns. Andre Johnson kwam over van divisie rivaal Houston Texans en Trent Cole kwam over van de Philadelphia Eagles om de verdediging bij te spijkeren.

Laatste wedstrijd

Indianapolis verloor zijn laatste wedstrijd tegen de New Orleans Saints en opnieuw gooide QB Andrew Luck een paar onderscheppingen. Luck is dit seizoen nog niet de speler die vorig seizoen goed doorbrak. Al negen maal zag de QB met afgrijzen toe hoe een pass van zijn rechterarm in de verkeerde handen belandde.
Luck zal erop gebrand zijn om vannacht niet opnieuw onderscheppingen te gooien.

De eerste helft tegen de Saints was rampalig te noemen. De Saints namen de Colts in het ootje door aan te leggen voor een fake field goal, die door slecht verdedigen van de Colts bijna werd omgetoverd tot touchdown. De Saints kwamen gelijk met 20-0 voor en dat bleek voor de Colts een onoverbrugbare achterstand.

Gevaar

TY Hilton blijkt het favoriete target van Andrew Luck, en niet zonder reden. Vorige week tegen de Saints scoorde hij tweemaal en kwam tot een totaal van 150 yards. De verdediging van de Panthers dienen maximale aandacht te schenken aan de gevaarlijke wide receiver. Een andere goede wide receiver is Donte Moncrief, die tweede is in de pikorde van de Colts. Moncrief kwam al tot vijf TD’s en is een goede aanvulling voor de gevaarlijke TY Hilton.

Super Cam

Cam Newton is voor vele experts zeker een kandidaat voor MVP van dit seizoen. De mobiele quarterback heeft met zijn puike spel een groot aandeel in het tot nu toe ongeslagen seizoen van de Panthers. In de laatste wedstrijd tegen Philadelphia was hij weer groots met een TD pass en een rushing TD. Wel gooide hij drie onderscheppingen, iets wat hij vannacht dient te vermijden. Ondanks het feit dat Newton maar één echte goeie target heeft, tight end Greg Olson, tilt hij de Panthers naar een hoog niveau. De running game van de Panthers is vanouds uitstekend, en blijkt een graadmeter te zijn voor het karakter van de Panthers. Vorige week was dat illustratief, toen fullback Mike Tolbert als menselijke bowlingbal fungeerde en zich een weg naar de endzone baande.

Defense

De verdediging leunt hevig op de as, namelijk de twee inside linebackers, met als absolute blikvanger Luke Kuechly. Naast hem staat Thomas Davis, een speler die al jaren een beetje over het hoofd gezien wordt. Cornerback Josh Norman begint zich te ontwikkelen als één van de betere cornerbacks in de NFL en heeft al vier onderscheppingen achter zijn naam staan. Twee daarvan kwamen tegen de Tampa Bay Buccaneers in week 4 en sindsdien zijn quarterbacks van de tegenstander huiverig om in zijn richting te gooien. Een indicatie van het groeiende respect dat hij aan het afdwingen is.

Defensive tackle Kawann Short werd in Oktober uitgeroepen tot NFC Defensive player of the Month en niet zonder reden. Hij kwam in de maand tot vijf sacks, drie daarvan kwamen tegen de Philadelphia Eagles, waar hij een ware plaag was voor de O-line van de birds.

Prognose

Indianapolis zal in Charlotte de Panthers niet over de knie weten te krijgen. Carolina is verdedigend te sterk en zal de aanval van de Colts aan banden leggen. Josh Norman zal zich over TY Hilton ontfermen en daarmee de angel uit de aanval van Indy halen. De losing streak van de Colts zal worden verlengd en de stoel van head coach Chuck Pagano zal alleen maar heter worden. De Panthers gaan naar 7-0 en hun voorsprong op de Atlanta Falcons zal worden uitgebreid.

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Jeroen 5 jaar ago

    Panthers gaan winnen. Moet wel anders is mijn dag verpest.

  2. Jeroen 5 jaar ago

    Panthers gaan winnen. Moet wel anders is mijn dag verpest.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen