MNF: Chiefs walsen over Patriots heen

Door

MNF Week 3 - Chiefs walsen over Patriots heen

Hoewel Bill Belichick en Tom Brady heel goed weten dat het pas echt om de knikkers gaat in december en januari, baart het spel van de New England Patriots in september flinke zorgen. Tegen de Kansas City Chiefs op Monday Night Football konden de ‘Pats’ geen vuist maken, terwijl de Chiefs juist hun beste wedstrijd tot nu toe speelden: 14-41.

Voor de wedstrijd werd er door het publiek in Arrowhead Stadium het record van luidste publiek verbroken met 142,2 decibel (het vorige record stond op 137,5 decibel op naam van het Seattle Seahawks-publiek december vorig jaar).

In de eerste helft denderden de Chiefs over het veld, want bij de rust stond er al een 0-17 stand op het scorebord. Kansas City wist 303 offense yards in de eerste twee kwarten te behalen, de meeste yards ooit in een eerste helft toegegeven door de Patriots onder coach Belichick.

Oude vorm
Spelverdeler Alex Smith leek zijn goede vorm van vorig jaar weer gevonden te hebben met 20/26, 248 yards en 3 TD’s. Maar de grote man aan de kant van de Chiefs was Jamaal Charles. De running back, die de vorige wedstrijd nog van het veld moest met een blessure, noteerde een rushing touchdown en twee receiving touchdowns. Aan de defensieve kant had Tamba Hali een goede avond, met een sack en een forced fumble.

Bij de Patriots ging er veel fout. Uit onze eerdere analyse bleek dat de aanvalslinie weinig pass protection biedt aan quarterback Brady en dat was gisteravond ook het geval. Brady (14/23, 159 yards, 1 TD, 2 INT) kwam niet in zijn ritme. Pas laat in het derde kwart wisten de Patriots op het scorebord te komen met een touchdown pass van Brady naar wide receiver Brandon LaFell, die wel een goede avond had met in totaal 119 yards.

QB-controverse?
Aan het eind kwam backup-spelverdeler Jimmy Garoppalo voor zijn NFL-debuut in het veld voor Brady en dat deed de rookie niet onverdienstelijk met 6/7, 70 yards en 1 TD. Er was een journalist die tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd het aandurfde om Belichick te vragen of we een wisseling van de wacht kunnen verwachten op de QB-positie?

Foto: Getty Images

2 Reacties
 1. Tom Brady 6 jaar ago

  Excuses mannen. Het waren mooie jaren, maar het is over..

  • Jeroen 6 jaar ago

   We zullen je missen. Al die mooie wedstrijden met strakke passes, leiderschap en veel punten.

   Hopelijk is het een tijdelijke dip en kan je nog wat goede wedstrijden draaien.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen