MMQB: het bijzondere debuut van Tyrod Taylor

Door

Tyrod Taylor

De NFL is weer terug van weggeweest en dat betekent dat onze rubriek MMQB weer mag gaan beginnen. Gedurende het seizoen bespreken we op maandag de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: het debuut van Tyrod Taylor.

Kick-off Sunday bood weer net zoveel spanning en sensatie als vorig jaar. Overwinningen in de laatste seconden van de wedstrijd, sterspelers die meteen geblesseerd raakten en onverwachte upsets. Ook trapte het seizoen meteen af met een match-up tussen de twee top quarterbacks uit de afgelopen Draft, die door Marcus Mariota en de Titans werd gewonnen. We zoomen echter in op een andere debutant, Tyrod Taylor.

Nou ja, debutant.. Taylor draait al sinds 2011 mee, maar kende gisteren zijn allereerste start als quarterback in de NFL. Voor de Buffalo Bills, waar ook Rex Ryan zijn debuut als headcoach voor de Bills maakte. Als een voormalige sixth round pick zat Taylor bij het team dat hem koos in de Draft, de Baltimore Ravens, gevangen achter de onbetwiste nummer één, Joe Flacco. Dat hij deze zomer koos voor de overstap naar de Bills, daar lag niemand echt wakker van.

Hij troefde in het preseason EJ Manuel en Matt Cassel af om de starterspositie en gisteren liet Taylor een behoorlijke indruk achter in de 27-14 zege op de Indianapolis Colts, één van de favorieten voor het winnen van de Super Bowl. Taylor’s moment kwam bij een schitterende diepe bal op Percy Harvin, meteen goed voor de eerste touchdown van de wedstrijd. Het was de start van een partij waarin Taylor zijn aanval naar de overwinning leidde op de Super Bowl favoriet, gesteund door de bully defense die de toon moet gaan zetten in Buffalo.

Veertien van de negentien passes kwamen aan, hij haalde 195 yards en rushte nog eens voor 41 yards. Geen onaardige cijfers voor iemand die tot voor kort een vrij anoniem bestaan leefde in de schaduw van ‘elite’ quarterback Flacco.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. Rob Nollé 5 jaar ago

    Beste vrienden van #SportAm. Gaan we nu iedere keer Joe Flacco elite noemen?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen