MMQB: De nieuwe held van Dallas

Door

Dallas Cowboys v Seattle Seahawks

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: DeMarco Murray

Een shutout voor de Philadelphia Eagles, de Cleveland Browns en de Baltimore Ravens die gehakt maken van hun tegenstander en de Carolina Panthers die een gelijkspel uit het vuur sleepten tegen de Cincinnati Bengals. Het gebeurde allemaal in week 6 in de NFL.

Maar als de Dallas Cowboys de Seattle Seahawks in eigen huis weten te verslaan, dan is dat een prestatie van formaat, zeker als je kijkt waar de Cowboys na week 1 stonden. Na de beschamende nederlaag tegen de San Francisco 49ers, toen de Cowboys ook de hoofdrol opeisten in deze rubriek, zag iedereen het team uit Dallas opnieuw een rampseizoen ingaan.

Maar een nieuwe held stond op in Big D, genaamd DeMarco Murray. De offensive line doet zijn werk, de verdediging blijkt opeens toch niet zo’n lachertje te zijn en het lijkt eeuwen geleden dat Tony Romo een interception gooide, maar de running game van de Cowboys maakt dit seizoen de meeste indruk. Waar de San Diego Chargers eerder Seattle versloeg door de lucht, deelde Dallas ook uit over de grond. Tegen één van de best rush defenses van de NFL, pakte Murray ‘gewoon’ weer 115 yards met een touchdown als kers op de taart. In Dallas is het dankzij Murray en een 5-1 record weer feest.

Na drie seizoenen in de schaduw van staan van betere running backs zoals Adrian Peterson en Marshawn Lynch, is het opeens Murray die zijn gezicht laat zien in de NFL. Hij evenaarde gisteren het record van Jim Brown, de legendarische running back, die ook meer dan 100 rushing yards had in de eerste zes wedstrijden van het seizoen. Wie weet wat Dallas dit seizoen nog meer in petto heeft. How ’bout them ‘Boys!?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen