MMQB: Brady haalt zijn gram tegen Detroit

Door

Detroit Lions v New England Patriots

Elke zondag gebeurt er wel iets opmerkelijks in de NFL. Of het nou om een speler, team of play gaat, het maakt niet uit. In MMQB bespreken we de meest opvallende momenten van de zondagavond. Deze keer: Tom Brady en de New England Patriots.

Veertien jaar geleden op Thanksgiving stapte Tom Brady het veld op van het Pontiac Silverdome in Detroit, de toenmalige thuisbasis van de Detroit Lions. De 23-jarige quarterback kwam in het veld voor Drew Bledsoe, die hij het seizoen daarna volledig zou vervangen. In zijn debuut ging Brady onderuit tegen de Lions, maar gisteren haalde hij zijn gram.

Na een dominante rushing game tegen de Indianapolis Colts van vorige week, werd voor de derde keer op rij een divisieleider verslagen, ditmaal in de Detroit Lions. De top ranked defense van Detroit werd uit elkaar gescheurd door een pass happy offense van New England en moest voor het eerst meer dan 24 punten slikken dit seizoen. Dankzij de 349 yards en twee touchdowns van Brady, aangevuld door de prestatie van de teruggehaalde running back LeGarrette Blount, wonnen de Patriots met 34-9. Fun fact: Tom Brady verloor in zijn debuut in Detroit met dezelfde cijfers, 34-9.

Enkele weken terug werden Brady en de Patriots nog afgeserveerd. De slechte resultaten aan het begin van het seizoen werden van extra kracht voorzien door een blowout van de Kansas City Chiefs. In een interview met Randy Moss, tegenwoordig werkzaam voor Fox, erkende Brady nog niet eerder zoveel kritiek te hebben gehad. ”Maar”, zei hij. ”Er zijn teams die het in het begin goed doen en teams die het later pas goed doen. Ik hoop dat wij onder die laatste vallen.”

Daar begint het wel op te lijken. Sinds de meltdown tegen de Kansas City Chiefs, hebben de Patriots zich weer herpakt met zeven achtereenvolgende zeges en ook Brady heeft zijn goede vorm weer weten te vinden. De AFC East titel ligt weer voor het grijpen als de Patriots met de Dolphins weten af te rekenen, maar de grote klapper kan volgende week komen als New England de Green Bay Packers kan verslaan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen