MLS Update: Juichfail Zusi, Villa trefzeker

Door

A-League Rd 1 - Sydney v Melbourne
De klok geeft aan dat nog tien minuten te spelen zijn. Sporting Kansas City had in de eerste helft dé kans om op voorsprong te komen tegen Chicago Fire, maar de strafschop werd door topscorer Dom Dwyer gemist. Drie punten en dan mogen ze naar de play-offs.

Pijnlijke knieën
Dan valt de bal voor de voeten van Graham Zusi. De middenvelder kapt een tegenstander af en haalt met links uit. Goal! In een vloeiende beweging rent hij door richting de cornervlag. Heerlijk dat gevoel, hij schiet zijn ploeg naar de play-offs. Wat doe je dan?

Je gooit jezelf op je knieën. Heel logisch, alleen had de terreinknecht het veld niet goed gesproeid. Ai, dat levert de Amerikaanse international waarschijnlijk pijnlijke knieën op, maar ach. Wat geeft het als je net een belangrijk doelpunt hebt gescoord?

Zusi Celebration

Bijzondere rugnummers
Misschien had Zusi beter even met beide duimen achterop zijn rug kunnen wijzen, een beetje zoals Mateja Kezman dat in zijn hoogtijdagen bij PSV deed. Vanaf volgend jaar is het dé manier om de supporters te bedanken.

De MLS-clubs krijgen namelijk rugnummers die gesierd worden met de foto’s van supporters. Uitverkoren seizoenskaarthouders krijgen van hun favoriete club een bericht waarna zij hun foto en plek op het nummer kunnen uitkiezen. Al die foto’s bij elkaar vormen een watermerk voor de bijzondere rugnummers.

Geslaagd debuut
Aangezien New York City FC pas in 2015 meedoet aan de MLS, is de afgelopen zomer aangetrokken David Villa op huurbasis actief in Autralië. De Spaanse aanvaller houdt zijn conditie op peil bij Melbourne City FC.

Zaterdag maakte hij een geslaagd debuut bij die club. Bij een 1-0 achterstand in de openingswedstrijd tegen Sydney FC schoot de invaller op aangeven van Damien Duff zijn club naar en 1-1 gelijkspel. Zo zullen ze dat in New York graag zien.

Nieuwe Messi?
Lionel Messi in New York, dat zouden ze vast ook ooit eens willen zien. Maar de nieuwe Messi lijkt eerder opgestaan in Los Angeles dan in New York. De 22-jarige Krystopher Tyrpak kwam in het duel tegen Colorado Rapids al na 22 seconden na zijn wissel tot scoren.

Kris Tyrpak's surprisingly skillful goal for Chivas USA

Het is niet eens de korte tijd die hij nodig had om te scoren die opzien baart, want de manier waarop Tyrpak de bal controleert en temidden van vijf tegenstanders de bal in het net werkt is Messiwaardig. Daar gaat Chivas USA nog veel plezier aan beleven.

Ook leuk om te lezen