MLS Update: Foutje Bucks, Xavi toch naar NY?

Door

FC Barcelona v Club Leon - Joan Gamper Trophy
Een opmerkelijk foutje van de man (of vrouw) achter het Twitteraccount van de Millwaukee Bucks. Op een plaatje dat afgelopen nacht werd getweet stonden namelijk supporters van Sporting Kansas City. Dat en meer in aflevering 6 van de MLS Update.

De reacties op Twitter, die snel volgden, waren vooral lacherig van toon. Had de communicatiemedewerker van de NBA franchise verkeerd gebruik gemaakt van zoekmachine Google? Een paar reacties op een rijtje:

Bijzondere boodschap
Genoeg gelachen, tijd voor serieuze zaken. De afscheidstournee van Landon Donovan wordt glansrijker en glansrijker, maar de recordbreaker kon zondag zijn ploeg niet voorbij Seattle Sounders loodsen. Dat terwijl Boys II Men, de favoriete artiestengroep van Donovan, ter ere van zijn laatste thuiswedstrijd een bijzondere boodschap insprak.

Het duel in het StubHub Center eindigde in een 2-2 gelijkspel, ondanks een 2-0 voorsprong voor Galaxy. De mannen van Bruce Arena moeten nu winnen in de cruciale slotwedstrijd tegen Seattle Sounders om de Supporters Shield op te eisen. De wedstrijd wordt zaterdagnacht gespeeld.

Aandachtig toeschouwer
De ontmoeting van afgelopen zondag had overigens een bijzondere gast. Gary Lineker, presentator van het legendarische Engelse voetbalprogramma Match of the Day was op uitnodiging van stand-up comedian Drew Carry aandachtig toeschouwer in Los Angelos.

Dan zou je denken dat Lineker na afloop van het duel een paar fans tevreden zou moeten stellen door even met ze op de foto te gaan. Niets is minder waar, zo blijkt uit onderstaande tweet.

Van gedachten veranderd
Tot slot geven we de geruchtendraaimolen een flinke slinger. Althans, Radio Kanal Barcelona deed dat. Zij beweren dat Xavi in gesprek is met FC Barcelona om vanaf januari aan de slag te gaan in de MLS. Hij zou een aanbieding van NYCFC in beraad nemen.

FC Barcelona Training Session

Xavi werd in de zomerperiode ook al gelinkt aan NYCFC, maar het leek te vroeg voor de creatieve middenvelder van de Catalanen. In Camp Nou belandde de 34-jarige op de bank, waardoor hij van gedachten zou zijn veranderd. Wordt vervolgd dus.

Ook leuk om te lezen