MLS: Team van de Week (8)

Door

SportAmerika presenteert je wekelijks het Team van de Week. Spelers worden beoordeeld door de uiterst vakkundige voetbalredactie van SportAmerika. In dit eerste elftal is plaats voor één keeper, vier verdedigers, vier middenvelders en de aanval wordt bedreven door twee zorgvuldig gekozen spitsen. Deze week speelt SportAmerika met de volgende elf.

In het doel:

#1 Ryan Meara (New York Red Bulls) – De enige kans die zijn ploeg kreeg vloog erin tijdens de topper tegen Los Angeles Galaxy. Na het doelpunt speelde Galaxy volle pressie, maar Meara had op de een of andere manier op elke bal een antwoord. Schoten van Keane, Beckham en Juninho werden knap gekeerd. Alle voorzetten stompte Meara terug naar de middenlijn, waar LA opnieuw kon bouwen aan een aanval. Maar hij en zijn defensie hielden stand.

Achterin:

#2 Brandon Barklage (New York Red Bulls) – Na de vroege goal bleek de New York-defensie solide genoeg om de geroemde aanval van Los Angeles te beteugelen. Naast uitblinker Meara vallen de complimenten voor die prestatie ook ten deel aan Barklage.

#3 Nelson Rivas (Montreal Impact) – Genoot zijn opleiding bij Internationale, kwam naar Montreal en debuteerde afgelopen week. Mooi moment, want Montreal stuntte door uit bij koploper Salt Lake met 0-2 zege te vieren. Het cijfer links zegt veel over de verdediging van Montreal waar Rivas uitblonk.

#4 Andy Rose (Seattle Sounders FC) -Trouwe bewaker achterin, rots in de branding. Andy Rose bleef bij de enkele gevaarlijke tegenstoot van Philadelphia scherp. Maakte slechts een kleine professionele overtreding. Meer had hij niet nodig om overeind te blijven.

#5 Brandon McDonald (DC United) – Verdediger zijn is een vak. Doe je dat goed, kan je gaan denken aan de aanvallende intenties. Zo werkte het bij McDonald, want verdedigend keurig overeind gebleven en bij allebei de goals betrokken met een assist.


Op het middenveld:

#6 Marco Pappa (Chicago Fire) –  Hij maakte tegen Chivas USA in extremis het beslissende doelpunt. Daarnaast speelde hij een ijzersterke wedstrijd op het middenveld.

#7 Mauro Rosales (Seattle Sounders FC) – De ex-Ajacied speelde een puike partij tegen Philadelphia Union. Hij scoorde en legde met zijn gewaagde acties vanaf het middenveld de verdere basis voor de overwinning. Door zijn actiedrift soms slordig, maar heeft de Argentijn het op zijn heupen dan staat je wat te wachten.

#8 Joel Lindpere (New York Red Bulls) – Stofzuiger op het New Yorkse middenveld. Maakte het enige en beslissende doelpunt. De routinier doet op zijn oudere dag nog lekker mee, sterker nog: hij heerste op het middenveld tegenover grote namen als Donovan en Beckham.

#11 Freddy Monter0 (Seattle Sounders FC) – Montero rende zich een breuk in het duel met de Union. Was gevaarlijk en hij had succes, want het was de spits die de assist verzorgde voor de enige goal (goal Mauro Rosales).

Voorin:

#9 Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes) – Scoorde deze speelweek weer drie keer, hij komt daarmee al op elf goals in het lopende seizoen. Dan is je plekje in het team van de week niet te ontkennen.

#10 Alvaro Saborio (Real Salt Lake) – Saborio lijkt los, scoorde twee doelpunten. Wanneer de heupen van Saborio zijn losgewiegd komt de aanvaller zo in aanmerking voor een hoge notering op de topschutterslijst en is hij een goede kandidaat als assistkoning.

Ook leuk om te lezen