MLS: Team van de Week (3)

Door

Sport Amerika presenteert je wekelijks het Team van de Week. Spelers worden beoordeeld door de uiterst vakkundige voetbalredactie van SportAmerika. In dit eerste elftal is plaats voor één keeper, vier verdedigers, vier middenvelders en de aanval wordt bedreven door twee zorgvuldig gekozen spitsen. Deze week speelt Sport Amerika met de volgende elf.

In het doel:

#1 Jon Busch (San Jose Earthquakes) – Uit winnen bij de Seattle Sounders is al knap. De nul houden helemaal. Grote dank ging bij dat laatste feitje uit naar keeper Jon Busch. Met goede reddingen en attent keeperswerk belette hij Seattle het scoren.

Achterin:

#2 Chris Tierney (New England Revolution) – De rechtsback is opbouwend altijd sterk, maar tegen Los Angeles leek er geen eind te komen aan zijn rushes. Als verdediger dook hij met de regelmaat van de klok op voor het doel van Galaxy en scoorde ook. Hij heeft zijn plekje deze week meer dan verdiend.

#3 Clyde Simss (New England Revolution) – De middenvelder moeten we een linie laten zaken. Normaal is hij een verdedigende middenvelder, maar in ons team van de week is hij de geschikte kandidaat om de inschuivende centrale verdediger te zijn. Simss had tegen LA een topdag. Liefst 97 procent van zijn passes kwamen bij een medespeler aan.

#4 Wilman Conde (New York Red Bulls) – New York kreeg weliswaar twee goals tegen, maar daar had Conde geen schuld aan. Net als vorige week speelde hij een (bijna) foutloze wedstrijd.

#5 Shaun Francis (Columbus Crew) – De Crew speelden gewaagd tegen Toronto, dat met vier aanvallend ingestelde spelers aantrad. Columbus zette daar slechts drie echte verdedigers tegenover. Zonder een overtreding nodig te hebben werden onder andere de Nederlandse aanvallers Nick Soolsma en Danny Koevermans keurig van scoren afgehouden.

Op het middenveld:

#6 Dwayne DeRosario (DC United) – Het belooft een DC-getint weekteam te worden deze keer. Niet raar, want de ploeg speelde een prima partij tegen Dallas. De 4-1 zege was alles behalve geflatteerd. Aan de hand van Dwayne “DeRo”, zoals hij liefkozend genoemd wordt, had United de middenlinie stevig in handen.

#7 Marvin Chavez (San Jose Earthquakes) – Marvin Chavez won met de Earthquakes verrassend bij de Seattle Sounders. Sleurend en rennend over het middenveld hielp hij zijn ploeg de 1-0 voorsprong verdedigen. Met succes.

#8 Ryan Guy (New England Revolution) – Guy speelde gedreven in de moeilijke uitwedstrijd tegen LA Galaxy. De middenvelder was nauwkeurig in balbezit en sterk in de duels. Niet voor niets dat LA in eigen huis onderuit ging tegen dit New England.

#11 Nick DeLeon (DC United) – DeLeon heerste op het middenveld tegen FC Dallas. Met rushes en goede loopacties kwam hij gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. En met een goal droeg hij een steentje bij aan de ruime overwinning van zijn ploeg.

Voorin:

#9 Thierry Henry (New York Red Bulls) –  Net als vorige week verdient Henry zijn plekje door zijn goals. Deze week maakte Montreal Impact kennis met de scoringsdrift van de Fransman. Twee wedstrijden en vijf goals, niet misselijk. Het mooiste staaltje dat de spits liet zien was echter geen treffer. De voorbereiding bij de vierde goal was subtiel en héél mooi. Hij verlengde de bal met een prachtig hakje tot bij teamgenoot Balouchy, die kon scoren.

#10 Maicon Santos (DC United) – Doelpunten tellen, maar goed spel ook. Santos liet het dit weekend zien in de galavoorstelling tegen FC Dallas. Dallas werd opgerold en Santos scoorde er twee, daarnaast stelde hij ook zijn teamgenoot DeLeon nog eens in staat de score verder op te voeren.

Ook leuk om te lezen