MLS: Team van de Week (2)

Door

SportAmerika presenteert je wekelijks het Team van de Week. Spelers worden beoordeeld door de uiterst vakkundige voetbalredactie van SportAmerika. In dit eerste elftal is plaats voor één keeper, vier verdedigers, vier middenvelders en de aanval wordt bedreven door twee zorgvuldig gekozen spitsen. Deze week speelt SportAmerika met de volgende elf.

In het doel:

#1 Andy Gruenebaum (Columbus Crew) – Columbus leek op rozen te zitten. Een 2-0 voorsprong en het voordeel van een man meer op het veld hadden genoeg moeten zijn. Dat was het niet, want Montreal Impact was nog dichtbij treffers. Maar Gruenebaum hield zijn ploeg op de been met enkele fraaie reddingen.

Achterin:

#2  Ante Jazic (Chivas USA) – Winnen van Real Salt Lake, dat is knap. Want Salt Lake heeft een heel goed team en is een serieuze kandidaat voor de titel. Jazic bleef rechts achterin zijn tegenstanders vermoeien met goede rushes. Ook verdedigend bleef hij prima overeind.

#3 Shalrie Joseph (New England Revolution) – Scoorde met zijn club weer eens punten. Achterin werd de nul gehouden en dat was te danken aan Joseph, die nota bene als noodoplossing de positie achterin innam.

#4 Jay DeMerit (Vancouver Whitecaps) – Jay is vooralsnog vaste waarde in het team. Hij hield opnieuw de nul en DeMerit lijkt als geen ander in staat om de rust in zijn defensie te behouden.

#5 Wilman Conde (New York Red Bulls) – De verdediger is nog maar net nieuw in de New Yorkse defensie, maar het verdedigen ging hem dit weekend prima af. Niet van de bal af te krijgen met het sterke lichaam.

Op het middenveld:

#6 Osvaldo Alonso (Seattle Sounders) – Seattle is lekker bezig en dat wordt getoond door Alonso. Slimme passing, efficiënt spel. En het leidt tot goede resultaten én, het belangrijkste, punten!

#7 Marcos Pappa (Chicago Fire) – De middenvelder speelde in het duel met een doorslaggevende vooractie een hoofdrol bij het enige doelpunt dat werd gemaakt door zijn ploeg. Verder was Pappa amper te betrappen op fouten en bestreed hij het veld met een ongekende energie.

#8 Sam Cronin (San Jose Earthquakes) – Een Earthquakes-getint team deze week. Het middenveld is in ieder geval goed voorzien deze week. Sam Cronin gaf een hele mooie assist op zijn collega Wondolowski, terwijl het middenveld door zijn toedoen volledig in handen was. En dat tegen zijn oude team Toronto, knap!

#11 Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes) – Vorige week hadden we ook al te maken met – hoe Bert van Marwijk het zou noemen – een luxeprobleem. Net als bij Oranje ligt de kwaliteit deze week vooral voorin. Ook Wondolowski scoorde twee keer, hij deed dit tegen het Nederlands getinte Toronto. De sleurende spits was met zijn werk goed voor een aanvallende post in ons team van de week.

In de aanval:

#9 Thierry Henry (New York Red Bulls) – Twee keer scoren wanneer je team dat nodig heeft. Henry brak de ban voor de Red Bulls in de wedstrijd tegen concurrent Colorado Rapids. Door zijn doelpunten  kwam New York eindelijk tot winst in dit seizoen.

#10 Kenny Cooper (New York Red Bulls) – Kenny Cooper was minstens even belangrijk. Normaal is de routinier invaller. Maar fungeren als targetman kan Cooper ook vanaf het beginsignaal. In de laatste wedstrijden  was hij al gevaarlijk bij invalbeurten, maar tegen de Rapids toonde hij aan een goede aanvalspartner van Henry te zijn.

Ook leuk om te lezen