MLS Recap: Kansas City beste ploeg in oosten

Door

Sporting Kansas City gaat als de beste ploeg uit de Eastern Conference de play-offs van de MLS in. Kansas City had aan een puntje tegen Philadelphia Union voldoende om zeker te zijn van de eerste plek. Het eigen publiek werd echter ‘gewoon’ op een zege getrakteerd: 2-1.

Ook vorig seizoen was de ploeg uit Kansas in de reguliere competitie de sterkste in de oostelijke divisie. Het verschil met nummer twee DC United is zes punten. Kansas is uitgespeeld, de ploeg uit Washington heeft nog een duel tegoed, maar kan de koploper dus niet meer achterhalen. Philadelphia is bezig aan een vrij kleurloos seizoen en dus kan de blik op de volgende jaargang. De seizoensafsluiter tegen New York Red Bulls is slechts goed voor de statistieken van Union.

Het kostte de thuisploeg gisteravond nog flink wat moeite om ook voor de twaalfde keer op rij ongeslagen te blijven. Jacob Peterson zette Kansas City vlak voor rust op voorsprong. Antoine Hoppenot deed iets terug namens de gasten, waarna Philadelphia kansen kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Maar C.J. Sapong besliste het duel op aangeven van Kei Kamara in het voordeel van Kansas City, tot grote vreugde van de 20 duizend toeschouwers in Livestrong Sporting Park.

Ook leuk om te lezen