MLS: Plays of the Week

Door

Larin

In Plays of the Week tonen we jullie de mooiste acties, doelpunten, reddingen,… van de afgelopen speeldag in de Major League Soccer. Er stonden weer een pak wedstrijden op het programma, hier kan je de recap van de afgelopen speeldag bekijken.

Cyle Larin (Orlando City)
Natuurlijk moeten we met Larin beginnen. Hij was ongetwijfeld de speler van de week met zijn hattrick tegen de New York Red Bulls. Hij begon er aan in de 24e minuut met een kopbal die overhoeks binnenging. Dit was zijn twaalfde van het seizoen. De nummer 1 pick van de afgelopen MLS SuperDraft heeft nu het record op zijn naam staan van rookie met het meest aantal doelpunten in één seizoen.


Sebastian Giovinco (Toronto FC)
De kleine Italiaan maakt er stilaan een gewoonte van om in onze Plays of the Week te verschijnen. Deze week slaagde hij erin om volgend doelpunt te maken. Met heel wat gevoel krulde hij de bal in het doel. Eerst kreeg hij het doelpunt niet op zijn naam, maar uiteindelijk besliste de MLS om het toch op zijn naam te zetten. Zo is Giovinco de eerste speler ooit in de MLS die in één seizoen 20 doelpunten en 15 assists heeft. Geen twijfel mogelijk wie de MVP van dit seizoen zal worden.


Cyle Larin (Orlando City) Part two
Deel twee van de Larin-show. Ondertussen had New York al gelijk gemaakt, maar het was opnieuw de Canadees die Orlando op voorsprong kon brengen. Een schitterende counter eindigde bij Larin die zijn tweede van de avond en zijn dertiende van het seizoen kon maken.


Didier Drogba (Montreal Impact)
Ook deze meneer verdient stilaan een eigen rubriek hier. Elke week doet hij wel iets fantastisch. Deze week krulde hij onder andere deze vrije trap schitterend in de winkelhaak. Wat een manier om je ploeg op voorsprong te schieten.


Cyle Larin (Orlando City) Part three
Het laatste deel in de Larin-show, dames en heren. Orlando City stond ondertussen 2-3 voor en Larin gaf de doodsteek met een droge knal in het doel. Met dit doelpunt verbrak hij nog een record, want hij is de eerste rookie die twee hattricks in zijn debuutseizoen kan maken.


Andre Blake (Philadelphia Union)
New England kon bij winst zich plaatsen voor de play-offs, maar na 78 minuten spelen stond het nog steeds 1-1. Juan Agudelo leek er 2-1 van te maken, maar daar dacht Blake anders over. Hij pakte uit met deze redding, iedereen in het stadion (en één man in het bijzonder) waren met verstomming geslagen.


New York Red Bulls
Hier vermelden we enkel het team, want het was dan ook een teamactie. Schitterend ingestudeerd nummertje die voor de 1-1 zorgde. Als coach zie je zoiets heel graag, uren training gaan hier aan vooraf en als zoiets dan ook lukt in een wedstrijd… Chapeau!


Didier Drogba (Montreal Impact) Part two
Hier is ie weer. Perfecte borstcontrole en dito aanname en weg was de Ivoriaan. Het schot op doel was jammer genoeg van mindere makelij.


Frank Lampard (New York City)
Mooi samenspel van New York City. Pirlo stak de bal diep naar Angelino die hem mooi voor doel bracht, waar de inlopende Lampard de bal in doel kon schieten. Schitterende aanval.


Houston Dynamo
Perfect uitgespeelde counter van Houston. Bruin speelde mooi zijn man uit en gaf de bal mee aan Barnes. De Jamaicaan had moeite met de balcontrole, maar kreeg de bal uiteindelijk toch bij Leonel Miranda. Deze laatste werkte de aanval dan ook nog eens prachtig af.


Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen