MLS Player Special: Will Bruin (Houston Dynamo)

Door

FC Dallas v Houston Dynamo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals elke woensdag ook vandaag weer een Player Special, waarin elke week een MLS-speler wordt uitgelicht. Deze keer in de spotlights: Will Bruin, de vierentwintigjarige spits van Dynamo Houston.

Bruin begon zijn carrière tijdens zijn studietijd, toen kwam hij drie seizoenen uit voor de Indiana Hoosiers. In die jaren maakte hij om de wedstrijd een doelpunt en werd hij zelfs bijna sportman van het jaar van alle universiteiten. Tijdens de draft in 2011 bood Houston Dynamo de kopsterke aanvaller een contract aan. Daar speelt hij, na een stroeve start, inmiddels de pannen van het dak.

De afgelopen jaren vielen de cijfers van Will Bruin wat tegen. Vorig seizoen was hij goed voor acht doelpunten in 31 wedstrijden, en ook het jaar daarvoor scoorde de rechtspoot niet bij de vleet.

Gelukkig lijkt Bruin dit jaar zijn draai gevonden te hebben. Met drie goals in drie wedstrijden bewees hij zijn waarde voor Houston, dat als een raket aan het nieuwe seizoen is begonnen. De club behoort normaal gesproken tot de subtop, maar staat nu derde met zes punten uit drie wedstrijden en heeft bovendien een bovengemiddeld goed doelsaldo. Bruin maakte dus drie van de zes goals, en gaf ook nog eens een assist.

Zijn mooiste goal is waarschijnlijk de volley die hij in de openingswedstrijd tegen New England scoorde, een ander mooi doelpunt maakte hij vorig seizoen toen hij aan het eind stond van een heerlijke aanval. Beide goals zie je in de filmpjes hieronder.

Wie speelt het hele seizoen al uitstekend? Voor welke speler blijf jij thuis? Welke MLS-speler zou jij graag eens uitgelicht zien? Tweet je suggestie voor de Player Special naar @YannickMulder en wie weet staat volgende week jouw favoriete speler in de schijnwerpers.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen