MLS Player Special: Chris Schuler (Real Salt Lake)

Door

2013 MLS Cup-Real Salt Lake v Sporting Kansas CityWoensdag: net afgekickt van een waanzinnig MLS-weekend en alweer reikhalzend uitkijkend naar de volgende wedstrijden. Een mooi moment om een speler in de schijnwerpers te zetten in de Player Special. Vandaag speciale aandacht voor Chris Schuler, verdediger van Real Salt Lake.

Vorig seizoen wist Real Salt Lake tot de finale te komen, mede dankzij Schuler die twee keer scoorde in de play-offs. De beslissende goal die hij toen maakte zie je in het filmpje hieronder. De rest van de voorgaande jaargang wil Schuler waarschijnlijk zo snel mogelijk vergeten, aangezien hij lange tijd met een blessure aan de kant stond. Inmiddels heeft hij zich weer terug geknokt in de basis van Real Salt Lake.

Vooral afgelopen weekend, in de kraker tegen Kansas, bewees Schuler van waarde te zijn voor zijn club. Tijdens het negentig minuten durende offensief van Kansas bood de verdediging van Real Salt Lake krachtig verweer, onder aanvoering van Chris Schuler. De rots in de branding zorgde ervoor dat Salt Lake de wedstrijd zonder tegendoelpunten doorkwam.

De kopsterke Schuler volgde college in Omaha, waar hij drie jaar lang uitkwam voor de Creighton Bluejays. Daar stond hij al bekend als keiharde verdediger. Voor de draft kwam Schuler nog een jaar voor Chicago Fire Premier uit in de Premier Development League, het equivalent van de Nederlandse Topklasse. Na de draft in 2010 speelde de boomlange Schuler nu al 53 wedstrijden voor Real Salt Lake.

Real Salt Lake kreeg dit seizoen pas vier doelpunten tegen in vijf wedstrijden, een teken dat de verdediging goed staat. Mede door het IJzeren Gordijn dat elke wedstrijd voor het Salt Lake doel wordt opgetrokken, staat Real Salt Lake tweede in de Western Conference. Komend weekend neemt het team van Chris Schuler het op tegen middenmotor Philadelphia Union.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen