MLS Playoffs: Red Bulls met één been in halve finales

Door

DC United Thierry Heny v New York Red Bulls

De New York Red Bulls wonnen vannacht in de eigen red Bull Arena met 2-0 van DC United. Het was een sterk spelende Henry wiens 2 assists de uiteindelijke doorslag gaven. De ploeg staat hierdoor met één been in de halve finale van de MLS Cup.

Briljante hakbal
Na kansen voor Pegi Luyindula en Bradley Wright-Phillips was het tijd voor Thierry Henry, althans zo bleek. Een goed opgezette aanval leidde tot een inspeel-pass van Sam op Henry die zich in de zestien bevond.

De Fransman nam de bal met zijn rechtervoet in één beweging aan om hem vervolgens op gevoel richting de tweede paal te hakken. Daar kwam aanvalspartner Wright-Phillips in de bal en die vervolgens beheerst binnen schoot: 1-0.

Wederom Henry
Aan het begin van de tweede helft werd DC United nog gevaarlijk, maar het schot van Espindula belandde op het dak van het doel. Daarna draaiden de rollen om. New York creëerde meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden, maar geen daarvan trof doel.

Tot de 73e minuut. Henry passte de bal vanaf de middellijn in de diepte op Pegi Luyindula. De aanvallende middenvelder nam de bal uit de lucht in één keer aan en schoot vanaf rand zestien onder de uitkomende doelman Hamid door: 2-0.

Er volgden nog enkele grote kansen voor de Red Bulls. Onder Andere Wright-Phillips kreeg de mogelijkheid zijn tweede van de avond te maken, maar zijn schot werd geblokt en belandde net naast het doel. In de slotminuten kreeg Dax McCarty een grote kopkans uit een corner. Het bleef echter bij een 2-0 overwinning.

Vreugde
Na afloop van de wedstrijd was er ruimte voor vreugde. Het onderwerp van de dag was voornamelijk de briljante hakbal van Henry. “Vandaag was typisch Henry,” zei doelman Robles. “Ik denk dat iedereen die naar de wedstrijd keek de klasse er vanaf zag druipen.”

Dax MacCarthy was eveneens positief: “Wanneer Nr. 14 (lees: Henry) in een goede bui is, is hij niet te stoppen. En hij had de afgelopen weken een constante goede bui. Zoals gezegd, bijna niemand in de MLS kan Henry een halt toe roepen.”

Coach Mike Petke roemde zijn stylist vooral voor zijn uitzonderlijk instinct. “Veel mensen zouden een hakbal hebben gegeven,” zei Petke, “maar zij zouden geen idee hebben van wat er zich achter hen afspeelde. Thierry wist dit precies.”

DC vs. NY
Op 8 november aanstaande reizen de Red Bulls richting een getergd DC United. Mocht de ploeg wederom winnen dan is het verzekerd van een plaats in de halve finales van de MLS Cup.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen