MLS Play-offs: einde seizoen voor Chicago

Door

Chicago Fire is de eerste ploeg die het strijdperk van de MLS play-offs heeft moeten verlaten. De ploeg ging in eigen huis onderuit tegen Houston Dynamo (1-2). Daarmee overleefde de ploeg uit Houston de eerste knock-outronde.

Houston wist zich ternauwernood – als nummer vijf van het reguliere seizoen – te plaatsen voor het seizoensafsluitende toernooi. In een rechtstreeks duel met nummer vier Chicago werd bepaald wie zich komende zondag mag meten met Kansas City, de sterkste ploeg uit het oosten.

Houston – vorig seizoen nog de beste ploeg in de Eastern Conference – was er drie maanden lang niet in geslaagd om een uitwedstrijd in winst om te zetten. Het koos in Chicago het perfecte moment om weer eens toe te slaan buitenshuis. Grote man bij de oranjehemden was Will Bruin (foto). Hij was goed voor beide treffers.

Bij de 0-1 werd Bruin vrijgelaten toen Brad Davis een hoekschop voor het doel slingerde en kopte hij na twaalf minuten raak. Duitser Arne Friedrich wist namens Chicago eveneens gevaar te stichten met het hoofd, maar de gelijkmaker bleef uit. Sterker nog, het was Bruin die met zijn tweede van de avond, vlak na rust, Houston in veilige haven schoot. Daar kon de late aansluitingstreffer van Alex niks aan veranderen.

Voor Chicago betekende de nederlaag een hard gelag. Een maand terug was Fire immers nog volop in de race voor de koppositie in het oosten, maar een vormcrisis leidde tot een vierde eindnotering en zogezegd uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs.

FOTO GETTY IMAGES

Ook leuk om te lezen