MLS: Red Bulls blijven ongeslagen

Door

Bradford Jamieson
New York Red Bulls is ook na het treffen met LA Galaxy nog ongeslagen. Het team van trainer Jesse March speelde het MLS-duel in Harrison met 1-1 gelijk tegen de titelverdediger. Middenvelder Felipe scoorde namens de thuisploeg de gelijkmaker, nadat Bradford Jamieson IV Galaxy op voorsprong had gezet.

Geblesseerde MVP
Galaxy-trainer Bruce Arena moet het nog steeds stellen zonder zijn geblesseerde MVP Robbie Keane. De oefenmeester koos ervoor om de Ierse spits te vervangen door Jamieson IV, een 18-jarige aanvaller uit eigen opleiding. Die beslissing zou zich uitbetalen.

Fraaie dribbel
De Amerikaanse spits zou al na negen minuten namelijk aan een fraaie dribbel starten die uitmondde in een doelpunt. Als die treffer een voorbode is voor de carrière van Jamieson IV, dan gaat het Amerikaanse voetbal nog veel hoogtepunten van hem zien.

Achtervolging
Het doelpunt van Galaxy was pas de eerste tegentreffer van New York in eigen huis. De Red Bulls moesten dus in de achtervolging en leken al snel via Bradley Wright-Phillips op gelijke hoogte te komen. De Engelse topschutter van New York schoot uit een voorzet van Sacha Kljestan echter van dichtbij tegen Galaxy-doelman Jaime Penedo aan.

Gelijkmaker
De verdiende gelijkmaker kwam kort na de theepauze alsnog. Een schot van Wright-Phillips werd dit keer geblokt door A.J. DeLaGarza en kwam per toeval tegen het hoofd van Felipe, dit seizoen goed voor twee assists. De bal vloog pardoes het doel in: 1-1.

In het spoor
Beide teams hadden nog een mogelijkheid op de winnende treffer, maar doelpunten bleven uit. Daardoor blijven beide ploegen met twaalf punten in het spoor van koploper Vancouver Whitecaps, dat de lijst aanvoert met zestien punten. De Red Bulls hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

Recap

Foto: LAGalaxy.com

Ook leuk om te lezen