MLS: Montreal Impact blijft zonder overwinning

Door

11182660_10153268138177236_8668933862671642523_o
De Noord-Amerikaanse Champions League is de Major League Soccer niet. Dat bewijst Montreal Impact wel. De Canadese ploeg is ook na het bezoek van Portland Timbers nog zonder overwinning in de Amerikaanse voetbalcompetitie.

Onderaan
Montreal stond twee weken geleden nog in de finale van de CCL. Club America bleek een maatje te groot, waardoor de eerste Canadese winnaar van de Champions League aldaar nog even op zich laat wachten. In de MLS staat de ploeg van Frank Klopas onderaan, maar dat valt ook enigszins te verklaren door het feit dat Impact nog vijf wedstrijden moet inhalen.

Reddingen
Tegen Portland hield doelman Evan Bush Montreal Impact in het tweede bedrijf eerst nog op de been houden met twee reddingen. Tien minuten na de hervatting keerde hij een schot van Rodney Wallace en even later moest hij optreden toen Diego Valeri een hoekschop bij de tweede paal bijna in de bovenhoek liet verdwijnen.

Niet te missen
Timbers behield na die corner balbezit en bouwde aan een nieuwe aanval, die met een kopbal van spits Fanendi Adi eindigde. Bush keerde nogmaals, maar de rebound was niet meer te missen voor Nat Borchers.

Gekruld schot
Vier minuten later kon Bush wederom de bal uit het net vissen. Ditmaal traden de verdedigers van Montreal niet doortastend genoeg op, waardoor de vrijstaande Diego Valeri met een prachtig gekruld schot Portland’s tweede doelpunt binnen schoot.

Aansluitingstreffer
De supporters in Montreal wisten in die tien minuten even niet waar ze moesten kijken, want Impact scoorde via Dominic Oduro direct de aansluitingstreffer. Het was pas het eerste doelpunt van het seizoen voor de aanvaller van de Canadezen.

Teruggefloten
Jack McInerney dacht met nog ongeveer tien minuten te spelen de gelijkmaker binnen te tikken, maar hij werd teruggefloten omdat hij een man zou hebben geduwd. Het voorval ontging de scheidsrechter, maar één van zijn assistenten had zien gebeuren en gaf terecht het sein. Tot woede van alles wat Montreal een warm hart toedraagt overigens.

Rode lantaarn
Twee punten uit vijf wedstrijden en als enige team uit de MLS nog zonder overwinning: het vergaat Montreal Impact in de competitie nog niet zo goed af als in de CCL. De ploeg draagt de rode lantaarn en kijk tegen een achterstand van vier punten op laagvliegers Philadelphia Union en New York City FC aan. Portland Timbers is met dertien punten onderdeel van de grijze middenmoot.

Recap

Foto’s: Timbers.com

Ook leuk om te lezen