MLS: Atlanta krijgt franchise

Door

Atlanta-MLS-2017

De uitbreiding van de MLS gaat gestaag verder. Na aankondigingen van nieuwe clubs in New York, Miami en Orlando komt er nu ook in Atlanta een MLS-team. Dit werd gisteravond op een grootse persconferentie in Atlanta bekend gemaakt. Arthur Blank, tevens eigenaar van de Atlanta Falcons, wordt de eigenaar van de franchise, die vanaf 2017 daadwerkelijk zal gaan meedraaien in de MLS.

Op de persconferentie gaf MLS-commissioner Don Garber aan blij te zijn met de intrede van Atlanta, dat de tweeëntwintigste franchise van de MLS gaat worden. Vooral vanwege de grote en diverse sportmarkt die in en rondom Atlanta zit, is Garber erg tevreden dat de stad zich gaat representeren in de MLS. Ook had Garber lovende woorden over voor eigenaar Blank, die volgens hem één van de beste en meest gepassioneerde sportbestuurders van het land is. Van Blank wordt dan ook het een en ander verwacht.

Blank zelf stelde dat hij heilig gelooft in de kansen van een MLS-team in zijn stad Atlanta. Uiteraard vertelde hij dat zijn doel is om een ‘first-class organization’ neer te zetten, zowel op als naast het veld. Daarnaast maakte hij bekend dat de franchise zijn thuiswedstrijden zal gaan spelen in hetzelfde stadion als de Falcons. Het zal een nieuw stadion betreffen, dat vanaf 2017 door zowel de Falcons als het MLS-team gebruikt zal worden. Het stadion zal gebouwd worden middenin Atlanta, en zal voor MLS-wedstrijden plaats bieden aan zo’n 29.000 toeschouwers. Blank verwacht dit stadion met gemak vol te krijgen, met name door de aantrekkingskracht van het team in de gehele regio.

De komende maanden moet er meer duidelijk worden over de invulling van de nieuwe franchise. Zo is er nog niks bekend over de naam, het te gebruiken logo of de staff die zowel op als naast het veld een representatieve club op poten moet gaan zetten.

Foto: MLS

Ook leuk om te lezen