#MLBTradeDeadline: Price naar Detroit, leegloop Boston

Door

Tampa Bay Rays v Boston Red Sox

General Managers’ Billy Bean en Dave Dombrowski zijn met hun gedachte al in oktober. De Oakland Athletics versterkten hun rotatie op de MLB Trade Deadline met Jon Lester van de Boston Red Sox. De Detroit Tigers, de ploeg die twee keer op rij de A’s uitschakelden in de play-offs, konden uiteraard niet achter blijven en versterkten zich met David Price van de Tampa Bay Rays in een three-team trade.

Detroit stuurde outfielder Austin Jackson naar de Seattle Mariners die op hun beurt pitcher Drew Smyly en infielder Nick Franklin naar de Rays stuurden. Tampa Bay ontving ook nog van de Tigers top prospect Willy Adams.

Uitverkoop in Beantown
De Boston Red Sox verhandelen op de slotdag van de trade deadline bijna een derde van het team dat afgelopen seizoen de World Series won. Lester en Jonny Gomes vertrekken naar de A’s voor outfielder Yoenis Cespedes en John Lackey gaat voor een nieuw avontuur bij de St. Louis Cardinals in ruil voor Allen Craig en Joe Kelly.

De Baltimore Orioles nemen reliever Andrew Miller over in ruil voor prospect Eduardo Rodriguez en Stephen Drew gaat naar de aartsrivaal in New York in ruil voor Kelley Johnson en wat geld. Eerder op de dag maakte Felix Doubront de overstap naar de Chicago Cubs, terwijl de San Francisco Giants afgelopen week hun rotatie versterkten met veteraan Jake Peavy.

Overige trades
* Naast Drew halen de Yankees Martin Prado op bij de Arizona Diamondbacks in ruil voor prospect Pete O’Brien.

* Het is weer eens iets anders dan een fire sale in South Beach. De Miami Marlins versterkten hun rotatie met Jarred Cosart van de Houston Astros in een trade met totaal zes spelers.

* De Washington Nationals kunnen wel wat hulp gebruiken in het infield en dus komt tweevoudig All-Star Asdrubal Cabrera over van de Cleveland Indians in ruil voor shortstop Zack Walters.

* James Russel en Emilio Bonifacio verruilen de Chicago Cubs voor de Atlanta Braves.

* Naast Austin Jackson komt ook Chris Denorfia(San Diego Padres) naar Seattle.

* De A’s waren nog niet klaar op de slotdag en nemen Sam Fuld over van de Minnesota Twins in ruil voor startende werper Tommy Milone.

* De Milwaukee Brewers nemen Gerrardo Parra over van de Arizona Diamondbacks.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Emiel 6 jaar ago

  Hoe werkt het trading systeem voor de spelers? Hebben deze geen keuze/stem in de trade en wordt hun contract gewoon voortgezet bij een ander team. Of moeten zij ook toestemming geven en/of onderhandelen.

  • Justin Kevenaar 6 jaar ago

   Spelers hebben hierin geen zeggenschap. Zij nemen soms wel clausules in hun contract op waarmee zij trades naar bepaalde teams kunnen blokkeren. Verder worden dus inderdaad letterlijk de contracten uitgewisseld.

   • Jimmy Driessen 6 jaar ago

    Spelers hebben alleen zeggenschap als ze 10-5 rights hebben.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen