MLB Update: Wil Myers naar San Diego

Door

Baltimore Orioles v Tampa Bay Rays
In hun poging om de aanval een flinke boost te geven hebben de San Diego Padres vannacht hun tweede blockbuster trade gemaakt. Na eerder Matt Kemp van de Los Angeles Dodgers binnengehaald te hebben, komt nu Wil Myers over van de Tampa Bay Rays. Myers, een voormalige AL Rookie of the Year in 2013 met dat jaar een slashline van.293/.354/.478, speelde afgelopen jaar vanwege blessures minder goed. De cijfers .222/.294/.320 met zes homeruns en 30 RBI’s zijn niet om over naar huis te schrijven. Toch ziet A.J. Preller de eerstejaars GM van de Padres in Myers een upgrade voor zijn outfield.

In de deal, die in totaal elf spelers en een derde ploeg (Washington Nationals) betrof, waren Steven Souza (naar de Rays) en Trea Tanner (naar de Nationals) de belangrijkste spelers die van adres veranderden. Souza kennen we nog van de weergaloze vangbal die de no-hitter van Jordan Zimmerman veiligstelde. Tanner is een korte stop (in de trade als player to be named) vanwege het feit dat die afgelopen draft als 13e is gekozen en daardoor pas in juni geruild mag worden.

Voor Wil Myers is het de tweede keer dat hij in een mega trade betrokken is. In 2012 ging hij van de Kansas City Royals voor James Shields en Wade Davis naar de Rays. Waarbij de laatste twee dit jaar furore maakten bij de verliezend World Series deelnemer.

Short Hops
De afgelopen dagen hebben er veel spelers een nieuw contract getekend en waren er twee opmerkelijke trades. Hieronder een overzicht.

* Chris Capuano blijft nog een jaartje in de Bronx. De linkshandige werper tekende een eenjarig contract bij de Bombers. Vorig jaar was hij goed een 3-4 record met een 4.35 ERA en 84 K’s. Hij zal gaan strijden op een plekje in de rotatie.

* Gevallen closer Sergio Romo is de eerste speler die dit off season tekent bij de San Francisco Giants. De keuze van Romo mag opvallend genoemd worden aangezien hij met andere teams in verband gebracht werd die nog een closer zochten. Wellicht dat de $15 miljoen hem over de streep trokken.

Pittsburgh Pirates v Philadelphia Phillies
* Een speler die een bounce back season kende en daardoor nu een mooi contract kan tekenen is Edison Volquez. De startende werper kende een goed seizoen bij de Pittsburgh Pirates met een 13-7 record, 3.04 ERA, 140 K’s in 192 2/3 innings. Daarbij is hij een groundball pitcher wat een plus is in het Kaufman Stadium in Kansas City. Hij tekende voor twee jaar en $20 miljoen.

* Michael Morse, net als andere Marlins aanwinst Mat Latos woonachtig in Zuid-Floria, heeft een tweejarig contract ter waarde van 16 miljoen dollar getekend bij de Miami Marlins.

* Jed Lowrie verruilt de Oakland A’s voor de Houston Astros.

* Anthony Varvaro, een belangrijke werper uit de bullpen van de Braves is vertrokken naar de Boston Red Sox. De Braves kregen daarvoor minor league werper Aaron Kurcz voor terug. Doordat Albert Callaspo op het 40 man roster moest staan na het tekenen van zijn contract was Varvaro the odd man out.

* Justin Ruggiano speelt volgend jaar voor de Mariners. De Mariners die op zoek waren naar outfielders stuurden op hun beurt Matt Brazis een minor league werper naar de Cubs. Ruggiano speelde goed met een .323 gemiddelde, vier homeruns en 20 RBI’s in de laatste 44 wedstrijden voor de south siders. De Mariners rekenen erop dat hij dat niveau weer gaat halen in Safeco Field.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen