MLB Update: Victor Martinez keert terug in the Motor City

Door

New York Yankees v Detroit Tigers - Game 4

Op de dag dat de Cy Young winnaars bekend werden gemaakt kwam het grootste free agent nieuws uit Detroit.
DH Victor Martinez, 35, tekende daar een contract voor vier jaar ter waarde van $70 miljoen. GM van de Tigers Dave Dombrowksi noemde zelf het contracteren van V-Mart belangrijker dan Max Scherzer. Zal ook te maken hebben gehad met het aanbod van $144 voor zes jaar dat de pitcher afgelopen voorjaar naast zich neerlegde.

Martinez kende een ongekend goed seizoen als primaire beschermer van Miguel Cabrera. Met een gemiddelde van .335, 32 homeruns, 108 RBI’s en een AL best .409 on base percentage had hij een MVP seizoen. Wat verder opvalt aan de geweldige slagman dat hij in 561 slagbeurten maar 42 keer drie slag om zijn oren kreeg. Een ongekende prestatie.

Onderstaand filmpje laat zien hoe goed V-Mart, de silver sluier winnaar, is.

Japan Series
Kenta Maeda heeft en statement gemaakt in Game 1 van de Japan Series. De mogelijk free agent, kreeg in vijf innings maar twee honkslagen tegen. Een single van Robinson Cano en een tweehonkslag van Dexter Fowler. Maeda die de winnende werper was deze wedstrijd gooide effectief en kreeg lovende kritieken van onder meer John Farrell die als skipper de MLB All-Star line up mag invullen. Met zijn 26 jaar, een bovengemiddelde fastball en uitstekende controle lijkt het een kwestie van tijd voordat hij gepost gaat worden om zijn droom, spelen in de MLB te kunnen najagen. Als hij zo gooit als in Game 1 dan kan het een grote worden!


Trades
Twee kleine trades waren er in de majors. Under the radar, niet opvallend wel effectief. Zo verruilde Francisco Cervelli, catcher van beroep, de Yankees voor de Pittsburgh Pirates. De Pirates die mogelijk Russell Martin verliezen tijdens het off season hebben met de komst van Cervelli een ervaren catcher binnengehaald. De Yankees kregen Justin Wilson een linkshandige relief pitcher.
De Tigers haalden Anthony Gose, een snelle center fielder binnen voor prospect Devon Travis. Met de komst van Gose hopen de Tigers hun center fielder gevonden te hebben.

En dan dit…
Een woordvoerder van de Dominicaanse Justitie heeft verklaard dat tijdens het dodelijke ongeluk waarbij Oscar Taveras en zijn vriendin overleden, de speler van de St Louis Cardinals vijf maal de toegestane alcohollimiet in zijn bloed had. Met andere woorden Taveras was dronken toen hij van de weg raakte. Het is voor de Cardinals niet de eerste keer dat er een speler dodelijke verongelukt waarbij alcohol in het spel was. In 2007 overleed Josh Hancock wat het team toen deed beslissen om geen alcohol meer in het clubhouse te schenken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen