MLB update: Relievers vinden nieuw team

Door

Wild Card Game - Tampa Bay Rays v Cleveland Indians
Op de dag dat Spring Training voor de Arizona Diamondbacks begon, tekenden relievers Fernando Rodney en Carlos Marmol contracten bij een nieuw team. Als alles meezit, kunnen zij dus mooi op tijd aan sluiten bij hun nieuwe teamgenoten wanneer zij zich melden voor Spring Training.

Bullpen hulp

De Seattle Mariners hebben een drukke winter achter de rug en zijn nog niet klaar met shoppen. Nadat Robinson Cano, Logan Morrison en Corey Hart al aan het team toegevoegd waren, is er nu ook een nieuwe closer gecontracteerd. Fernando Rodney, de afgelopen twee seizoenen de closer van de Tampa Bay Rays, moet de nieuwe leider van de bullpen van de Mariners worden.

Over zijn loopbaan heeft Rodney al 172 saves bij elkaar verzameld, het gros daarvan in de afgelopen twee seizoenen. In 2012 was hij de beste reliever in de American League met 48 saves en een ERA van 0.60. Rodney gooit een harde fastball en een verwoestende changeup, die slagmensen er meer dan eens beroerd uit laat zien. 2013 was een minder goed jaar voor de Dominicaan, hij won met zijn nationale team nog wel de WBC, maar pakte minder saves, zag zijn ERA met 3 hele punten opblazen en werd league leader in blown saves.

De Mariners betalen Rodney 14 miljoen dollar voor twee seizoenen en zullen ongetwijfeld hopen dat Rodney, die eerder voor de Tigers en de Angels uitwkam, zijn vorm van 2012 terugvindt. Dat kunnen zij ook wel gebruiken want van de 30 teams in de MLB had slechts een team in 2013 een slechtere bullpen dan de Mariners. Rodney zal in de AL West vaak naar het Coliseum in Oakland af moeten reizen en zal hopen op betere ervaringen dan deze:

De 31-jarige Carlos Marmol tekende ondertussen een contract voor een jaar ter waarde van 1.25 miljoen dollar bij de Miami Marlins. Marmol was ooit een zeer veelbelovende pitcher, die met goede breaking balls erg veel strikeouts gooide. Hij had zelfs even het record voor beste K/9 ratio met 16.0, maar dat werd later verbroken door niemand minder dan Kenley Jansen. Marmol wist nooit echt te slagen vanwege controle problemen (career BB/9 van 6.1). In 2013 kwam hij voor de Cubs en Dodgers in 52 wedstrijden tot een ERA van 4.41 en gooide in 49 innings 59 keer drie slag, maar ook 40(!) keer vier wijd. In Nederland herinneren wij ons Marmol vooral van deze prachtige inning:

R.I.P. Ralph Kiner

Hall-of-Famer Ralph Kiner is op 91-jarige leeftijd overleden. Kiner brak als outfielder in 1946 door bij de Pittsburgh Pirates en was al direct zo goed dat hij in zijn eerste zeven(!) seizoenen league leader in home runs werd. Dankzij blessures speelde hij in slechts tien seizoenen. Hij eindigde zijn loopbaan met een slash line van .279/.398/.548 en sloeg 369 home runs. Met slechts tien seizoenen, waarin hij ook uitkwam voor de Cubs en de Indians, is hij een van de drie spelers met de kortste loopbanen in de Hall of Fame.

Na zijn loopbaan werd hij bekend als commentator bij de Mets en werd hij geliefd dankzij zijn eigen show: ‘Kiner’s Corner”.

Atlanta Braves v New York MetsShort hops

  • De Seattle Mariners zijn nog steeds niet klaar. Volgens de laatste geruchten staan zij op het punt om ook outfielder Nelson Cruz aan de selectie toe te voegen.
  • De Texas Rangers zijn op zoek naar versterking voor de starting rotation en lijken daarbij uitgekomen te zijn bij Tommy Hanson. Hanson kende vorig jaar een matig seizoen bij de Angels en is free agent.
  • Pat Neshek, de sidearm reliever die doorbrak bij de Twins, heeft een minor league contract getekend bij de Cardinals. Neshek was in de afgelopen twee seizoenen bij de Athletics goed voor een ERA van 2.70.
  • En oh ja! Had ik al gezegd dat SPRING TRAINING BEGONNEN IS! BASEBALL IS BACK! (Zo ook Didi Gregorius:)


Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen