MLB Update: Red Sox gaan vol voor Sandoval en Lester

Door

World Series - San Francisco Giants v Kansas City Royals - Game Seven
Nu de Toronto Blue Jays in Russell Martin de eerste grote free agent aangetrokken hebben, zullen er snel meer domino’s vallen. De verwachting is dat dit zeker ook in de American League Eastern Division zal gebeuren. De Boston Red Sox hebben de eerste stap gezet en hebben twee van de beste free agents (Jon Lester en Pablo Sandoval) een meerjarige aanbieding gedaan.

Versterking
Met die twee spelers zouden de Red Sox twee van hun belangrijkste lege plekken invullen. De Sox hebben het afgelopen seizoen 80% van hun Opening Day starting rotation in trades weggestuurd. Lackey, Doubront, Peavy en Lester vertrokken en de huidige rotatie is voorlopig gevuld met een aantal jonge jongens en wat vraagtekens. Jon Lester heeft van zijn oude team nu naar verluidt een aanbieding voor zes seizoenen en 110-120 miljoen dollar op zak hebben. Het is een bedrag dat wat aan de lage kant lijkt voor de enige free agent topwerper, die zijn nieuwe team deze winter geen draft pick kost, maar misschien dat Lester zijn oude team een lichte korting geeft.

Op het derde honk heeft manager John Farrell het afgelopen seizoen met Wil Middlebrooks en Xander Bogaerts geprobeerd. Waar Bogaerts in de toekomstplannen voor komt als korte stop, viel Middlebrooks dusdanig tegen dat men in Beantown ook graag Pablo Sandoval aan zich wil binden. In de jacht op de derde honkman, die afgelopen seizoen .279 sloeg met 16 homeruns en goed was voor een WAR van 3.3, zullen de Red Sox hevige concurrentie ontvangen van zowel de Toronto Blue Jays als de San Francisco Giants, het team waar de Kung Fu Panda al zijn hele loopbaan voor uitkwam.

De New York Yankees, die andere gigant uit de AL East, zijn volgens de laatste berichten de grote favoriet om de 19-jarige Cubaanse infielder Yoan Moncada binnen te halen. Daarvoor zullen zij diep in de buidel moeten tasten, want hij zou wel eens de duurste Cubaanse speler ooit kunnen worden.

“Oplichters”
En dan nog even over dat andere recordcontract. Giancarlo Stanton ontving eerder deze week een nieuw megacontract en wordt daarmee de duurste speler in welke Amerikaanse professionele sport dan ook:

De afgelopen dagen zijn de specifieke details van het megacontract naar buiten gebracht. Het 13-jarige contract voor 325 miljoen dollar bevat niet alleen een opt-out clausule, die ervoor zorgt dat Stanton na zes seizoenen uit zijn contract kan stappen, maar ook een no-trade clausule, waarmee Stanton een trade kan blokkeren. Verder werd bekend dat het contract zwaar backloaded is. Dat betekent dat Stanton het grootste deel van het geld in zijn laatste contractjaren zal verdienen. In de komende drie seizoenen zal Stanton ‘slechts’ 6.5 miljoen, 9 miljoen en 14.5 miljoen dollar verdienen. Minder dan hij zou verdienen als hij geen contract had getekend en het arbitration-proces ingegaan was. De Marlins betalen Stanton in de drie daaropvolgende seizoenen (tot aan zijn opt-out mogelijkheid) 77 miljoen dollar. Zo zou het, als Stanton besluit op te stappen, voor de Marlins een zesjarig contract ter waarde van 107 miljoen dollar worden.

Optimisten zien dit als een mogelijkheid voor de Marlins om zo de komende seizoenen een aantal andere spelers binnen te kunnen halen. Je kunt, gezien de geschiedenis van de Marlins en hun eigenaar Jeffrey Loria, ook denken dat dit voor de Marlins een mogelijkheid is om het publiek in de maling te nemen. Eindelijk delen zij een groot contract uit, maar de kans dat Miami en Loria dit contract na jaar zes nog kunnen betalen, is erg klein. De kans dat Stanton tegen die tijd al ergens anders speelt, lijkt daarom juist weer erg groot. Ryen Russillo uit de ESPN radioshow SVP & Russillo had geen goed woord over voor de Marlins en noemde Loria en de zijnen zelfs oplichters.

Short Hops

* Evan Longoria sloeg in de laatste wedstrijd van de MLB All-Stars in Japan een homerun. De homerun was extra speciaal omdat commentator en voormalig Major League Mark DeRosa die seconden eerder nog voorspelde:

* De switch-pitcher Pat Venditte kreeg geen nieuw contract bij de Yankees en tekende daarom een Minor League deal bij de Oakland Athletics.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen