MLB Update: Nationals versterken zich met Doug Fister

Door

ALCS - Boston Red Sox v Detroit Tigers - Game FourDe Washington Nationals hebben zich versterkt met startende werper Doug Fister via een trade met de Detroit Tigers. De ploeg uit Detroit krijgt daar Steve Lombardozzi, lefty Ian Krol en Robbie Ray uit de minors ervoor terug. Het is de tweede trade binnen een korte periode voor de AL Central kampioen. De Tigers verhandelden sterspeler Prince Fielder naar de Texas Rangers in ruil voor tweede honkman Ian Kinsler.

De 29-jarige Fister maakte 33 starts in 2013 voor Detroit met een 3.67 ERA en gaf slechts 0.6 home runs op per negen innings. Fister zal de plek van Dan Haren overnemen in de starting rotation van de Nationals die er in 2014 loaded uit ziet met Stephen Strasburg, Gio Gonzalez, Jordan Zimmerman en Fister. Drew Smyly wordt gezien als een kandidaat voor een startende rol in Detroit.

A’s roeren zich op de markt
De Oakland Athletics hebben een nieuwe closer. Jim Johnson komt over van de Baltimore Orioles in ruil voor Jemile Weeks en een speler die later bekend wordt gemaakt. Johnson moet de rol van Aussie Grant Balfour overnemen die een free agent is. De 30-jarige Johnson pakte 50 saves in 2013 en voerde in 2012 de lijst aan met 51 saves.

Ondertussen hopen de A’s snel een akkoord te bereiken met startende werper Scott Kazmir. Er ligt een contract voor twee jaar en 22 miljoen dollar op tafel voor de linkshandige werper die in 2013 succesvol zijn rentree maakte in de Majors door een goed seizoen te draaien voor de Cleveland Indians.

Short hops

  • De Pittsburgh Pirates zien waarschijnlijk iets in de catcher van de New York Yankees. Nadat Russel Martin een jaar geleden bij de The Buccos tekenden, maakt nu Chris Stewart de overstap naar The Steel City
  • Curtis Granderson heeft afgelopen zondag een gesprek gehad met Sandy Alderson, de general manager van de New York Mets

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen