MLB update: Miggy en Cutch winnen MVP Awards

Door

Wild Card Game - Cincinnati Reds v Pittsburgh PiratesNa de Manager en Rookie of the Year en de Cy Young Awards was het gisteren de beurt aan de belangrijkste prijs uit het award season: De Most Valuable Player Award. De keuzes in beide leagues waren niet erg verrassend. In de National League ging de prijs naar Andrew McCutchen, die de Pirates dit jaar voor het eerst sinds 1992 naar de play-offs leidde. In de American League ging de prijs voor het tweede jaar op rij naar Miguel Cabrera van de Detroit Tigers.

MVP numbers

Dat beide spelers MVP-waardige statistieken bij elkaar gespeeld hebben, zal niemand ontkennen. Toch was er in beide league wel een discussie over wie nu de MVP Award uiteindelijk zou moeten krijgen. In de American League ging het uiteraard weer tussen Miguel Cabrera en Mike Trout, Lennart Beishuizen en ik hebben deze discussie eerder ook al in het Magazine gevoerd, en in de National League had McCutchen vooral concurrentie van Diamondbacks eerste honkman Paul Goldschmidt.

Miguel Cabrera won dit jaar niet opnieuw de Triple Crown, maar had misschien wel een beter seizoen dan in 2012. Hij eindigde met de volgende stats: 348/.442/.636 (AVG./OBP./SLG.), 44 HR, 137 RBI, 103 Runs (vetgedrukt betekent dat hij league leader was in die statistieken). Trout zat dichtbij met .323/.432/.557, 27 HR, 97 RBI, 109 R, maar kwam net tekort. Cabrera kreeg uiteindelijk 23 zogenaamde first-place votes, tegenover slechts 5 voor Mike Trout. Hij is de eerste slugger sinds Frank Thomas die zich twee jaar op rij American League MVP mag noemen.

Vreemd

Andrew McCutchen was dit seizoen de motor van de Pirates en eindigde zijn seizoen met de volgende statistieken: .317/.404/.508, 21 HR, 84 RBI, 97 Runs, 27 Stolen Bases (73%). Een erg goed seizoen voor een verdedigend ook nog eens erg sterke outfielder. Het leverde hem een WAR op van 8.2. Paul Goldschmidt was ook een goede keuze geweest, maar het lijkt erop dat het missen van de play offs door zijn Diamondbacks hem parten heeft gespeeld. Goldy speelde de volgende statistieken bij elkaar .302/.401/.551, 36 HR, 125 RBI, 103 Runs, 15 SB (68%), goed voor een WAR van 7.1.

Twee goede kandidaten en je kunt niet anders zeggen dan dat McCutchen de Award verdiend heeft met 28 first-place votes. Goldschmidt werd door geen enkele schrijver op de eerste plaats van zijn of haar ballot gezet. De vreemdste ballot kwam van een schrijver uit St. Louis, die Goldschmidt slechts op de zesde plaats heeft staan:

Gamen

Toevalligerwijs kregen beide MVP’s eerder op de dag hun nieuwe Playstation 4 via de post binnen. Terwijl zij aan het wachten waren op de bekendmaking en de uitreiking van de Award hadden zij op Twitter de volgende fascinerende conversatie:

Cutch-Miggy

Rumor Mill

Het was vannacht erg rustig op het gebied van geruchten. Het belangrijkste gerucht kwam vanuit Los Angeles, waar bleek dat de Dodgers in gesprek zijn geweest met de Texas Rangers over een trade waarin Matt Kemp en Elvis Andrus de kopstukken zouden zijn geweest. Voorlopig lijken de gesprekken nog op niets uit te lopen, maar waar vuur is, is rook. Een mogelijke trade zou tot gevolg hebben dat Nederlander Jurickson Profar de startende korte stop van de Rangers wordt.

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen