MLB Update: Headley kiest voor de Yankees

Door

Detroit Tigers v New York Yankees
De New York Yankees hebben eindelijk weer eens iets van zich laten horen. Tijdens de zeer drukke Winter Meetings deden de Yankees niets, nadat zij vlak ervoor Didi Gregorius en Andrew Miller aangetrokken hadden. Chase Headley is de laatste aanwinst van de Bronx Bombers. De 30-jarige derde honkman completeert de slagploeg van de Yankees en krijgt een vierjarig contract ter waarde van 52 miljoen dollar.

Koopje?
Headley kwam vorig seizoen al over in een trade van de San Diego Padres en zag zijn aanvallende statistieken in Yankee Stadium direct een stuk verbeteren. Sloeg hij in San Diego nog .229/.296/.355 met 7 homeruns in ruim 300 slagbeurten, in New York ging het al een stuk beter met .265/.371/.398 en 6 homeruns in iets meer dan 200 slagbeurten. In zijn korte periode bij de Yankees speelde hij ook een hoger WAR bij elkaar (2.1) dan in San Diego (1.4). Zijn beste seizoen kende de derde honkman in 2012 toen hij .286 sloeg met 31 homeruns en 115 RBI, maar die vorm wist hij nooit meer terug te vinden.

In Yankee Stadium verwachten de kenners dat hij wel weer rond de 20 homeruns kan gaan slaan, voeg daarbij zijn goede capaciteiten om op het honk te komen en ijzersterke defense en je hebt een bovengemiddeld goede speler. Over de laatste vier seizoenen heeft hij zelfs beter gepresteerd dan Pablo Sandoval, die de komende vijf seizoenen het derde honk bij de grote concurrent Boston zal bemannen en bijna twee keer zoveel geld binnen gaat harken. Het gerucht ging overigens dat Headley een vierjarige aanbieding ter waarde van 65 miljoen dollar op zak zou hebben en dan lijkt het erop dat de Yankees in Headley een koopje gevonden hebben.

Met Headley op het derde honk, Didi op kort, Prado op twee en Teixeira op een hebben de Yankees nu een zeer sterk verdedigend infield. Het lijkt erop dat de enige defensieve zwakte dit jaar in het rechtsveld zal plaastvinden met de blessuregevoelige Carlos Beltran. Op papier ziet ook de aanval er een stuk sterker uit dan vorig seizoen, maar nu zullen de Yankees zich moeten focussen op de starting rotation, waar waarschijnlijk nog twee free agents bij moeten komen. Alex Rodriguez wordt door het aantrekken van Headley de fulltime DH.

Short Hops
* Bryce Harper en de Washington Nationals hebben overeenstemming bereikt over een tweejarig contract ter waarde van 7.5 miljoen dollar waarin de Nationals twee arbitration jaren uitkopen.

* Korte stop Jed Lowrie keer terug in Houston bij de Astros. De dertigjarige infielder mag in drie seizoenen 23 miljoen dollar bijschrijven op zijn rekening.

* OF Alex Rios heeft een eenjarig contract getekend bij de Kansas City Royals. Rios zal free agent Aoki vervangen in het rechtsveld en zal in 2015 11 miljoen dollar verdienen.

* SP Brett Anderson heeft een contract getekend bij de Los Angeles Dodgers. De starter voegt zich bij een rotatie waarin op dit moment Clayton Kershaw, Zack Greinke, Hyun-Jin Ryu, Brandon McCarthy en Josh Beckett al rondlopen. Als Anderson fit blijft, kan hij via bonussen zijn basissalaris van 10 miljoen dollar opkrikken naar 14 miljoen dollar.

Foto: Getto Images

Ook leuk om te lezen